[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
可能龍珠數目越少越勁
已經完全唔想睇啦
遲的肯定又會兜呢條龍唔係普通既神龍,用另一個設定cover另一個
當初對柒達 菲利 斯路 布歐叫龍珠出黎咪得
直接上超藍
如果對菲利果陣一下上超藍都幾有趣
點解悟空變藍仲會漏氣嘅?
唔係已經收得埋喇咩?
其實娜美人嗰part,如果係以前嘅龍珠我會覺得可能係會解釋嘅伏筆
但龍珠超最中意開坑唔填坑
咁其實人地有講明幾多粒珠係冇分別嘅
做乜成日要講兩粒定七粒
故事鋪排同合理性問題,
要獲得強大的力量, 讀者希望見到多少少的條件同門檻。
同意,但我自己覺得個門檻條件唔係在於幾多粒到
例如身體負荷、失控、急速老化之類

同埋唔明點解要寫做兩粒,其實話佢本身有六粒都得
吉連:我練咁耐為乜
摺撚左佢啦
成套野都痴撚線
俾個白痴咁樣送壽命交換實力,真係痴撚線
咁之前d人連菲利都要練到仆街先有金菲出黎係為乜?
搞成咁真係不如算啦,完全係弱智設定咁
兩粒龍珠可以叫到神龍出黎已經係痴撚線設定
唔好再浪費龍珠個名啦,我覺得好浪費
其實都係果一刻最強姐
即係我想要最快既電腦
但唔代表時代唔會進步
咁超級神龍都唔洗7粒 1粒都得啦
梗係差啦
出全王完真係好核突
講起造型
超版個杜拉格斯冇可能戴頸巾。
佢個世界嘅悟飯係俾17號殺,戴頸巾太人造人,杜拉格斯冇可能接受。
咁就做到最強 創依個龍珠果個青雞面都幾勁
雖則天才就唔太值錢 但果時都話天神係天才黎
佢嘅神龍都未可以over創作人能力 依條可以?
真係大杜一劍斬死咁end就最好
用到元氣玉咁樣已經爛爛地 屌你仲搞到宇宙崩壞
最慘係佢地似係plan好係咁做 唔係突然醒起唔記得用粒制
陽壽完果d無得復活
有啲打橫黎講18號夠著牛仔褸啦
啊係, 我都記得係有啲限制, thx
不過界王神死唔死的分別其實係點, 肥界王都成日想復活
頸巾太有特色喇。
dbs新設定話以前娜美人分開過兩批,
如果佢吹話整兩珠神龍呢邊嘅娜美人,有多啲龍神相關嘅知識得唔得
果個係界王,唔係界王
有堆野想問
咁札係界王神候選,係應該當界王?
同埋好似第七有界王神同老界王神
咪話界王神死,破壞神都死,老界王神家下當返界王咁計?
定鳥山有冇答過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞