[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
其實悟空比達悟飯斯路之類成班人都係突然爆出黎
就算代入翻個世界,有其他人突然咁勁都唔奇啫
求鳩其啦
十七十八初出場你咪當佢超二實力
點之寫寫下十七都起碼超藍
求鳩其啦
佢地都係求鳩其畫, 我地求鳩其睇咪算
佢鍾意話耳環合體有時限都係求鳩其加, 求鳩其睇算啦
但佢明顯係最廢個隻神龍喎
札馬斯個不死身都0代價, 唔係佢on9想做凡人練功, 佢做天使破壞神以下最強應該唔使代價
破壞物件愈大,爆炸威力就愈勁,仲好似唔使點用氣咁,即係如果悟空出龜波氣功,比達一出破壞,即刻炸到悟空high high
所以比達學破壞係有用,威力大過氣功N倍
好似好弱下
唔係叫比達星咩?
比達星唔係第七咩
撒亞人本身係住撒達星
只係第七宇宙嘅撒達星因為內亂而被破壞,之後先移居比達星
第六宇宙嗰班冇事,仲住緊撒達星
我指唔計超級龍珠
平時啲神龍唔會變通,願望限制多
但呢條神龍會提出其他方法,感覺上有機會做到地球神龍做唔到嘅嘢
其他神龍基本上唔大限制喎
正正係呢條廢先要提出其他野
排神龍 超>那>地
個粒波size都係 超>那>地
佢得兩粒仲要細細粒,鳩估係最廢
Thx,宜家先知
人地講明啲珠係自己set,幾時同強度有關
地球龍珠後期都調整到同娜美星龍珠一樣,唔通又會大咗咩
同埋你咁講即係覺得地球神龍可以拎許願者無條件做到宇宙第一?
理論上係阿
那 比 地 強的, 復原都快好多, 地球要等一年
可以重覆復活, 波唔會飛走, 願望內容可以重複, 三個願望>一個
當然之後俾Dende較過, 但後期的事的
超就直程一個願望, 但乜都得
所以係有強度分別

至於你第二個問題同我提的完全無關
我指出呢條神龍廢, 唔等於其他神龍就會係無條件
可以係條件減弱, 可能地球扣你100年命, 超神就直程0代價
都係嗰句,
人地真係講明大細同數量取決於創造者
你係咁舉例都冇用

再睇後段,你應該連新神龍變強新角嘅原理都未搞清楚
如果呢條龍用單眼佬150年壽命換,係將佢150年不停練功既力量轉化到現有身體上,又講唔講得通呢
同埋champa都講過那美星人係用超級龍珠碎片做龍珠的
所以大細同力量有關都幾有連繫

之後咩前段後段就你鍾意啦, 你句野太撚懶
所以我都求其話
你應該連龍珠嘅原理都未搞清楚就算了
其實龍珠都唔駛點討論設定啦
開頭話神龍唔可以達成神的能力以外的願望 ... 咁死人返生都唔得啦

不過講真暫時真係唔覺破壞同金眼仔3 有幾勁 ...
同埋你個個咩 大細同數量取決於創造者 都係同我講力量個邏輯完全無關
可以係那美用70KG碎片, 幾大幾多個個人自己搞
地球用49KG碎片, 幾大幾多個個人自己搞
咁當然係咁舉例係冇用, 不過都已經唔係真係講緊套漫畫, 係純粹你邏輯真係錯
死人返生得阿, 維斯就咁就復活咗菲利, 咁當然你可以話佢係天使唔係神嘅...
雞同鴨講,再講都不用
我依然唔明你邏輯,我諗我再講你都唔會明

「那美星人係用超級龍珠碎片做龍珠,
所以大細同力量有關都幾有連繫」
想問你呢兩句個關係喺邊?
係咪拎多啲碎片整大粒啲會勁啲先?
係阿
咪一開始同咗你講
力量係超那地
size都係超那地

原來你無睇過我打咩,唔怪得你唔明
唔係我冇睇
係跟本唔代表有直接關係
本身排序一樣唔代表有直接關係
只係你盲目地認為「幾有連繫」
咁其實你上面再問我係做乜
唯有又係答只係你盲目地認為「無連繫」
只係你盲目地認為「呢個神龍先做到」

ching辯論都幾On9, 正常人係搵下對方論據/推論有冇漏洞
啲野如果寫到明有直接關係, 其實點解仲需要討論
下次你下下留言有任何推論性質, 啲人就可以覆你只係你盲目地認為「幾有連繫」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞