[新春伊始] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(41)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
兩個負皮咋喎
你睇下上面問間西裝得唔得果個巴打
Snow巴是專家,不過佢潛左水兩年😆
魚蛋巴你係咪都有用開 記得果時你地有講話用開
我有考慮買,但最終無買
你唔好攞Masaru 嚟比較,始終價錢都差好遠
但係當EG都賣八九千,CJ六千,高和嗰個價肯同你開楦+手縫,冇投訴啦

不過你唔好expect佢同你搞咩fiddleback/ blindwaist 之類

btw 蛋爺對高和boot 好靚

所以 我想問筆直10K
會揀edward green定高和定G&G?
假設冇特別要求 oxford款
好似你咁多鞋嘅話,一係高和,一係等EG/JL減價啦
小弟同JL緣分麻麻,so far EG > JL,不過last-wise JL 7000 係正嘅
GG冇得試,有d驚
而家4個,唔明問下野都負評
第一頁有講西裝和皮鞋,但冇講袋
只係問下意見呢間點

應該無人用過姐,唔洗諗咁多
就咁睇都好似幾靚仔呀,啱budget 咪試下囉,大不了咪退貨
個鞋踭望落好似咁高嘅?自己set定角度問題?
角度 同埋「個踭就跟你著緊嗰對啦」
不過當時唔記得「著緊嗰對」係因為某個意外原因比平時高咗少少嘅
thx, 同類型tote bag仲有咩牌子?
唔識,等其他巴打答你
不過呢個budget 應該都好難
我淨係用Uniqlo / Porter
講開tote bag,各位巴打有咩好介紹?睇過frank Clegg好似幾好,不過唔係手縫。
睇落幾試正同手工都唔錯,係鞋帶個人覺得有啲粗同闊得滯。睇落幾夠空間俾隻腳。萬頭搞到?
之前買咗條replacement不過一下就扯斷左,懶得再買,有冇邊間推介?

Tapered heel, narrow waist, hand lasted, hand welted, leather stiffener (好似係)幾有誠意

頂級就絕對唔係,但係上面幾點喺rtw未必搵到

你UK幾?7.5同8我可以借你試
乜意外?
Bespoke 世界入面最頂級就絕對唔係,但係上面幾點喺rtw未必搵到
5號
某位仁兄幫手攞去換踭換左個太厚嘅
搭單問,女blazer去邊買好?$1000樓下
Uniqlo啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞