[新春伊始] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(41)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
JL Lopez
EG Belgravia
CJ cordovan penny loafer
BNL
b and l
b&l Begian loafers 冇得輸
Cj cavendish
直上alden shell tassels loafer 都得
b and l 我而家又覺太女人feel
Alden 香港有冇實體鋪?
T記冇乜loafer款
t 記有alden 阿
係Suitsupply買左套suit 岩岩番屋企試發現件褸著上身之後 背後會有d摺痕 應該拎去改 定還是砍掉重練算

見個post 有推介去荷里活道 天倫改衫 係咪著住拎去比佢睇 佢都會架啦

感謝巴打!!
又啱,本身已經乸型嗰啲carry唔到
所以你係咪想三四千蚊有三四萬蚊既效果?
定還是其實咁樣係正常的? 因為之前整過d平西裝都唔會咁的 所以今次買成衣見到咁就有少少疑惑

真心唔識野想請教下 麻煩哂巴打
"In For Ma Le"
好睇你會點用對Loafer
想斯文啲就CJ Carmina B&L
粗獷啲就Alden
同埋唔同Budget又唔同玩法

最緊要揾岩自己想要啲乜同適合啲乜
成衣剪裁跟大眾身形
造衫不論平還是貴 始終都會盡量跟返你身形去造 有岀入都正常
成衣剪裁唔啱你 咁可能巴打你嘅身材同大眾有少少出入

巴打你嘅身材係唔係膊寬但較瘦?
我係比較瘦 但膊應該唔算寛

巴打你介意應該砍掉重練定拎去改
攞去改下就得,但當然要去找懂得改的人。
正如上面的師兄講,成衣基本上係按中位數去定碼的,唔完全啱身係非常正常。
個個著成衣都perfect fit, 揾鬼去訂造了
票投G&G / 牛記loafer
個人鐘意線條硬淨D 既loafer, 比較少見
入門整恤衫黎講jantzen 定coller好啲
見差唔多價位
拎件衫去天倫問吓先啦 講真問吓唔使錢嘅
如果個邊話有信心幫你處理 就搞搞佢啦
幾錢蚊套衫都唔平 洗乜砍掉重練
岩先拎左去天倫問d師傅 佢話無咩問題唔洗改啦
唔通我撞到你?
佢意思係唔好改啦 其實改完都唔差得遠
定係 其實睇落都唔錯 唔洗改啦
我係話頭先我喺天倫
唔知個客係咪果位巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞