[新春伊始] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(41)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
加多句,Berwick loafer 一樣爛腳
買對白飯魚冇咁嬲
Loake 都有得試 試埋再決定都得

多謝巴打介紹
Church’s
其實你已經有兩對鞋輪流著,唔駛急住再買多對,尤其係同一個level ,carousell 見到似係呢度啲c hing 一次放七八對berwick 3000 x 8 = 24000
其實我上星期睇左對好鐘意
不過係你地唔欣賞的牌子
自己鐘意咪okay,都係鞋一對姐。去到自己要求高啲時再慢慢up grade
我真係鐘意呀
應該下個月買
香港專門店買就不了,應該貴好多
你唔鍾意其他BRAND既PENNY LOAFER? 定特別鍾意tod既鞋型
係專門店呀 $5600

上網舖我找不到這款
有這款只有黑色
巴打有無介紹

我係想買loafer
跟你地學完好多間舖我都去左
但著上腳呢對最啱feel
我都放過三對
5600千其咪買, alden shell 都唔洗咁貴
哩到都係介紹crocket and jones ,alden, 個d ga la
咁好有人接
是但$800 - 1000 一對都有既
不如去tassels買botoni . Tods are poorly constructed..
唔該哂
如果想睇cj既話 又可以去邊到試?
上網搵好似都係得男網男size
好似offtopic 但
想問下二千蚊budget買條tie送比人 有冇牌子可以介紹下?
Hermes
想請教吓suit supply 係咪有made to measure? 我見網站好似冇寫有,係咪某啲款先有?
=Custom made
Drake’s
冇,Tassels都係得男裝。之前法國JM Weston 仲有分店不過宜家都執埋,如果唔想買(普通fashion brand 嗰啲)名牌去Leather Healer 睇下,都有啲女裝,不過實會比較硬。
TLB?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞