[新春伊始] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(41)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
你想知乜呢?
了解下想見識多啲

第一頁提過brown, 一係試下嗰間?
佢可以cmt㖭
不過與其睇“布貴唔貴”不如諗咗用途同feel先
其實大部分香港鋪頭都係得個型似,神唔似。不過可能唔試唔心熄咁喇
弱弱一問,點樣個神先似?
而香港造得麻麻係因為造唔慣?
近排無聊睇粵語殘片,以前啲人著得好睇 (企理) 過而家
無共同經驗底下靠文字無法說明
課金
有冇巴打喺anthology/prologue 度做過suit? quality 點?同埋係唔係真係好過大家都去的dream? thx
定價唔同拎黎比唔係咁好
你唔肯定既咪上去試下MTM個版
睇下你like邊個多d
Anthology MTM 同 DB 應該差唔多價?
想問邊到有現成料唔差嘅linen trousers買

大概$2500左右casual著

見到ascot chang有條好靚但要成4千
之前見Refinery 好似有informale 賣唔知仲有冇
CMT價都差一個價位
直接做既睇佢地點markup
但都有距離
2.5k筆直去造好過啦......
linen褲應該都係重既Irish linen為主
料應該分別不大 價錢差別應該係手工同fit
現成想平可以試下suitsupply
Armoury應該都有 但可能會超你budget
Casual著輕linen都得啦

Suitsupply真係試一試先好決定 我著唔落
Agger
唔小心扣爛左,唔知上返suit supply 搵佢地補返得唔得,洗唔洗收錢依家成塊條條fing 住
之前睇過suitsupply一般般同埋唔係幾想made in China

學到野唔該哂巴打們 睇下Armoury先可能加多少少
我以為造要3k up 新手唔識野
呢個價位係唔係都係Dream同Brown’s ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞