[新春伊始] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(41)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
練大隻啲會唔會解決到個問題
再練仲衰
版唔啱好難改
賣翻出去,儲錢整好過,香港整衫算平
而家仲有喎
官網唔覺既?
牛店出品?
Anderson and Sheppard Used from Drop93
依件呢?
牛肉麵製,Vintage Lesser Mohair
係我肥左搞到唔岩,膊依家橫左寸幾,胸大左兩寸幾
肥得黎可以橫左幾抵
yr one law友表示想整套for到時intern/見工
睇咗上面巴打們嘅總結係咪dream bespoke + clarks最好?
之前做pt都有儲啲錢
唔好Clark’s啦
試吓yanko 或者儲多啲上cj
Clarks
或者著Berwick著到對腳變dead body
新加坡間Yeossal啲衫褲有冇巴打嘗試過
Drop 93幾日後好似有nos ring jacket 七折優惠,如果啱身嘅都幾抵玩架
亞洲黎講除咗日韓,香港裁縫水平首屈一指,何苦捨近求遠
想知韓國除咗bnt仲有冇邊間高質
呢到可唔可以放野

我有5-6套designer suits
theory Sandro Hugo boss 果d
早兩年畢業係outlet買 已經唔會著又唔想哂
500蚊一套 有冇巴有興趣會接 size 40
係邊到有d 平既 casual blazer 賣(maybe under 1k) ? 夏天就到又濕又熱想揾d unstructured 既blazer for smart casual
上面嗰位巴打賣緊500蚊套
under 1k 可以買兩套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞