[新春伊始] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(41)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Cj or carmina loafer ?
我以為你特別request

Btw 我覺得唔差
竟然仲有人記得
點會唔記得
個Facebook cap圖我仲係度
實物嘅紋比相入面再fine少少

始終頂唔順Vass條粗邊
垃圾,慳番個一千蚊好過。
縮水、窄、吊腳。
我會話 兩千幾蚊將就下啦 loake都未必買到 樂觀d咁諗,我依啲粗着嘅人 點踢都唔會踢花鞋頭

btw toe spring 高度 好似都好影響會唔會踢到嘢
唔是錢既問題是接受唔到既問題
咁睇落好似真係meermin 個型好睇d
請問咁多位巴打 有冇覺眼香港邊到會有女size/女裝既chelsea boots
想買前著落腳試試
睇佢啲相 而家好似都闊喎
想請教吓你哋著loafers唔著襪時點樣可以冇腳臭同埋唔刮腳?我次次著都會臭,尤其係夏天
用家相先有參考價值
造過一條,唔窄,但吊腳,個浪又開到勁深,睇到對腳好短,比例好怪
Their tailor is rather consistent in giving you wrong lengths. Suit construction is rigid, would be good if you like to be hugged by a strong chick all the time or need to withstand knife stabbing.
想請教下,如果想整no lining / butterfly lining既西裝,係未brown’s > Dream? Dream好似比較formal少少?
Meermin vs berwick
Oxford 及 loafer

粗著daily shoes
你地點簡?
唔好啦
berwick 有得試+1
其實loafer 定oxford 睇你 對daily shoes 嘅定義喎
你返工定非返工著?
返工就睇你office requirement 同其他同事老闆點著啦
如果唔係返工
loafer 一定多d 機會著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞