[新春伊始] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(41)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
之前貪平買對berwick loafer長着 依家我腳指起水泡,無得退個種
順帶一提morjas 都係咁
下一對loafer都係唔貪平買cj算
我對morjas 好舒服
你覺得我冇試過咩…
https://shibumi-firenze.com/
有無巴打一齊買tie / braces, 夠350歐免運費,差1-2人,復活節有15% off
我CJ一樣著到生雞眼 真係要試真
我完全冇事
不過個last好差
下次都係直上b&l
b&l 係好軟
關咩事...Bnl個底咁軟行一日唔係個個接受到都係睇對鞋同對腳夾唔夾同個人接受程度
真係要講,B&L本質係室內拖鞋,個結構無預你長期行,由其你著佢行石板街係會想死

要企一日行一日,寧願買Unlined Alden CJ都會好好多
有對suede loafer 完全無問題
可能我接受能力高啦
無生水泡流肉
極軟既床我可以訓一晚
但再訓會腰骨痛

所以我唔長著軟鞋
認同,有返d 結構行耐d 都唔怕攰同腳腫
貓哥正解
Google it before you ask
究竟loafer點先算perfect fit唔會生雞眼
定腳型唔得就着唔到loafer
真心救教

改衫改出事。個袖佢幫我改到咁嘅樣😓請問仲有冇得救。

我同個老闆娘講嘅時候,我問佢,呢隻袖有d麻煩架喎,你改唔改到架,唔好勉強喎,佢拍晒心口結果改到咁嘅樣。救命,可以點
邊到改?
唔開名啦。廢事變公審
件衫邊度做/咩牌子?
Prologue ?
邊度造攞返去比佢地拆左再裝過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞