(剩低每一個timeout可賺1萬美金)NBA 金州勇士球迷討論區 (10) Golden State Warriors

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Oubre 15m.....
可唔可以唔好咁顛
勇開15m 你估出面會有幾多隊開20m甚至25m搶丫拿?
今年咁多隊留左cap space

Grant都有版你睇啦
講真唔好養咩新人啦
留浪花 其他trade撚哂搵班即戰老將搏一搏算9數啦
睇清楚啦
Klay仲有幾年約呀
就到期....
咁咪慳返45m囉
順勢tank 等其他人完埋約
5年後又一條好漢
最緊要pick係度架者
淨幾年都冇分別, 都係到期先有可能trade走
仲要係假設仲打到嘅情況下, 所以求神拜佛佢下年回歸個態唔好太差
呢個價當然係oubre肯拒絕其他offer留勇 勇要出嘅最低價
其實呢 真係想討論trade既,學識下睇勇而家個cap先,再睇下cba rules點玩法
咪下下爆撚晒hard cap soft cap都話s&t
睇下其他隊啲trade學下計trade value
次次9up換星係人都識啦

唔想大家再俾人笑先咁講
唔岩聽盡情插我
pick冇想像中咁重要, 仲要唔係前三, 綁實curry 起碼有個交易價值喺度
Oubre就無謂留啦
本身唔夾,下季實大把球隊開天價搶
Wiggins貴係貴左啲
但要貼錢送走不如留低算
反正勇都需要防守好嘅鋒線
等Klay回歸進攻應該會好轉
原來wiseman因為唔記得檢測所以比kerr罰冇得打上半場
痴撚線 pick唔重要⋯⋯
Pick同cap space喺交易當中係最重要既資產

你睇吓呢幾年既大星既trade啦
你自己都話pick用嚟trade星啦……
你覺得curry呢個level可以trade幾個狼pick價值嘅資產?
Pick係有用, 但同巨星相比不值一提
第四節打得幾好, 希望可以keep住團火
印象中勇係爆cap但冇觸發apron所以可以做sign & trade
不過計漏curry klay green kawhi 加埋係過apron線所以都係做唔到sor
所以話勇要all in都唔知可以all in邊個
你再睇埋一樣野先
Pick有兩個面向,一個係trade 星既package必須,一個係成績滑落球隊未來性既最大番身層面

你唔可以剩計一面唔睇另一面

Pick重要在進可攻(all in )退可守(抽波)
你冇pick,你係連抽波既可能性都冇

點唔重要法?
今季觸發晒所有可以觸發既野啦

其實公海段野講得好好,佢都分析得好清楚
唔好因人廢言

Btw洗唔洗cap圖過嚟俾大家睇?
(以防大家block左睇唔到)
我冇話pick唔重要, 只係冇簽返curry咁重要, 明未?
搞到好似我搵交嗌咁
奶共豪上勇士一隊未?
其實用二佬標準睇真係難為咗佢, 明明trade嗰陣係叫佢做Barnes個位, 但而家勇士進攻問題大過防守好多, 搞到佢攞十幾分都要俾人屌
情感上簽番curry一定最重要
但實際球隊層面上,假設其他人康復情況/狀態廢到無譜,如果curry到期約換到harden個package,管理層會唔會換 再直接tank?
有咁嘅機會
勇士史上最具代表性球員
唔係唔俾Kobe式待遇下話?
我覺得一定有,curry klay green其實同gdp喺馬刺地位有得比
所以 要睇拎冠軍不如睇la兩隊
我地勇迷要參考吓馬刺迷喺TD就退休時既心態 btw自睇nba開始已對LA冇乜好感,寧願撐nets
但Curry未必肯浪費剩餘生涯陪你練新秀, 尤其而家仲係Prime
所以下年點都死返幾個幫手俾Curry, 起碼俾佢知有誠意

Kerr如果有Pop保底Playoff嘅level就唔使咁煩啦, 今日個新陣又衰咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞