(剩低每一個timeout可賺1萬美金)NBA 金州勇士球迷討論區 (10) Golden State Warriors

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
勇士唔會連輸同一隊,但又唔會連勝同一隊。
忘記咗籃網連輸
Lm
6連敗真係話咁易
拓同腸可以寄望下
打大飛就要上半場廢等佢地放水反cup
理想戰績係3勝3負
湖無ad ,睇下偷唔偷到一場
Jazz勁撚到
湖人棄將打到識飛
湖人放走既young core都發展得唔錯
Clarkson, Ball, Ingram, Randle, Dlo, 但有指環既就得Kuzma
已經3件all star
反而波仔9流流
clarkson今年有無機最佳第6人
都肯定係畀Clarkson㗎喇,論數據有,戰績有,影響力有。
其實wiseman 明明投籃都幾好
點解佢次次pick 完都一定要沖落低卡死空間
佢可以有時pop去shooting point 等波
7呎身高手長,如果footwork好D可以喺籃底屈機,佢而家最需要練既係接實個波
傳聞GR3會俾國王裁,不過都唔關我哋事,冇位簽人 就算Wanamaker走,都可能轉正JTA先,起碼份約夠便
仲有表弟,要唔要
睇左佢廿幾場,Wiseman既問題同大部分無職業經驗既新仔球員一樣,就係比賽節奏掌握得唔好,打得太快
佢同Oubre一樣都要學打Slow Game

佢接波又好,擋人又好,卡位又好搶板又好,全部野都做得太急,尤其係擋人,未完成一個動作就心急做下一件事,結果就係咩都做唔好,再加上佢進攻腳步未夠成熟,而家起步階段只能夠靠敏捷同身材打波,亦加劇左牛油手問題,佢唔係唔識接,係未接實就已經想做下一個動作搞到失誤

所以你見到要全速㩒實個前制做既動作佢都好撚勁,大轉身上籃、快攻一條龍,大概就係咁

佢只要節奏放得慢就會變勁
認同,有時心急想封波就goaltend或者好易犯規, 籃球IQ方面仲有好大進步空間,佢硬件真係唔錯,軟件需要upgrade, 反而oubre呢幾場搵到節奏,三分會照射,但出手分配都會多左cut-in入籃底,其實如果經過今季各人有所成長,原班人馬加埋klay真係幾值得期待,但應該冇乜可能留到oubre
Oubre而家呢個打法幾岩佢,
只要佢有時間攞波妹兩野就會打得好
以佢敏捷同體能,練下一兩招中距,
一場隊兩三球已經乜都夠哂

可惜留唔到佢,如果唔係留勇兩三年話唔埋可以養多個生命石出來
新人就係要時間摸索,佢對比Edwards同Ball。我覺得佢無咗初生牛犢不怕虎嘅心態,睇佢打波冇乜激情,面部表情都比較負面,我覺得就為有潛質嘅新仔唔係太好。

正因為勇士係走戰術打波,我亦覺得勇士未決定Wiseman定位,所以見佢咩都做啲,就將佢所以缺點放曬出嚟。對Wiseman嚟講,或者可以講,有一個好大嘅進步空間。

我覺得係需要比機會Wiseman自己發揮,當然比佢打失誤就會多,作為要入playoff嘅,真係冇空間比佢練。今場我覺得Green x Wiseman 有幾個play都配合得幾好。真係要睇Wiseman學習能力。

期望Wiseman來季有大嘅進步,如果KG教嘅話就更好。
有無人有睇新賽規
第7,8名會打 贏左鎖定第7
第9,10名都會打 贏左再同7,8輸果隊打
然後贏左再鎖定第8
好撚刺激
估計勇到時都要打生打死
Dlo嘛嘛姐 數據靚囉
俾佢係draymind 落場時控下波做下個giannis
又上返第7之後下場輸返又變返第8
下場無乜機會輸 除非curry唔出姐
上場畀隊防守勁既夾到死 今場黃蜂防守力度應該無溜馬咁勁 睇好贏波 拍定手先
次次2連勝後打啲下遊隊我都咁諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞