(剩低每一個timeout可賺1萬美金)NBA 金州勇士球迷討論區 (10) Golden State Warriors

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我覺得係可以認真考慮,今季Cousins人在火箭有時打番一啲本身嘅實力出嚟,三分籃板防守都有。不過能否健康打完餘下嘅賽季係需要注意。
勇士本身係唔合適cousins嘅打法,不過佢做帶後備嘅話可能會為勇士增加新嘅戰術。
不過現實,我覺得唔會簽佢,因為Wiseman同looney都將會復出。
廢鳩
睇黎今年要打附加賽爭入playoff 機會都幾大
咁勇打<50%勝率嘅隊係幾勁嘅
不過就算入到去比爵直落4-0姐
聽日啲centre翻黎了
繼續吹奏,G-League Warriors除咗睇Lin, 仲可以睇Kaleb Wesson (43) - 19pts, 7r,3a (3pt 2/3) ,加以培訓指日可待

Ryan Taylor (41) SG都唔差
巫師五連勝了 勇士能生性一點嗎
暫時西岸方面最有驚喜係Jazz同埋Sun爆起左,金塊跌左watt咁,LA兩支就預期之內,冇諗過馬刺成績仲好過我勇,真係要努力追先得
好難追
贏兩場就會出現球員心態問題/Kerr弱智調度
如果連勝兩場就輸一場,勝率可以有66.7%, 前提係冇連敗既出現
獨行俠疑與勇士洽商
交易Kristaps Porzingis方案

根據SNYtv記者Ian Begley最新消息指出,獨行俠正積極研究交易出Kristaps Porzingis的價值;當中與勇士洽商之方案表現正面,而交易內容則有待進一步了解。
唔係卦?
勇士諗住用咩換?
唔好用見頂換
都唔係好想用oubre換
用見頂換真On9,KP傷多過打,小牛嘅KP仲要係主射多過post up,防守又唔係特別出色,射波一時有一時冇咁,見頂出勤率高,攻唔到都守到。換KP入嚟,萬一咁唔好彩浪花小病痛唔打,佢又玻璃,勇真係凍過水
KP係紐約人都可以話隊友唔給力,人哋主守死佢就搞掂以致球隊戰績差等等。但係係小牛有天才Luka都吹引唔少防守者,個人數據都係一般般,真係上限不遠矣

不過決定權係Myers同高層手,可能好睇好KP都未定,但如果要撘埋狼Pick,我勇真係痴9線
聽日冇出邊個就應該trade了
Kp唔係唔好
但傷病真係太多
呢D球員見太多
能力可以
但常規賽得70-80%出席率
一到playoff就傷左
之後傷多幾季
就跌到得返後備底薪水平or 88
交易佢真係太大風險
勇中鋒最緊要識做藍領同策應 唔知kp做唔做到 特別係kp防守好似都幾放題下
唔出見頂下又換到個四年約準all star中鋒係幾好
但唔出match唔到salary而且大鎖級+帶到二陣側翼好難搵
唔好換啦,kp傷病史問題,又唔係一個好既籃底守護者,換黎把撚
要kp不如好好練wiseman 身型速度差唔多
又沒大傷病史
仲要好似大隻D
投籃準d沒咁牛油手已經吊打kp
認同,反正志不在今季,等wiseman吸多d exp仲好,wiggins oubre呢排打得唔錯,咁就trade 走佢地好可惜
Wiseman 防守好左好多
但進攻企位仲係好混亂成日卡到隊友
Draymond 1st Q就有7分
妹夫成日唔射剷入去做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞