(剩低每一個timeout可賺1萬美金)NBA 金州勇士球迷討論區 (10) Golden State Warriors

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
勇唔all in焗住未來兩年比聯盟第一tax去爭playoff
要慳錢就trade wiggins 但curry+大傷klay+退化green+新仔+底薪係西區爭到playoff都唔容易 是但一個傷都唔得
all in要all in邊個先可以夠下年嘅湖腸76網打? 畢竟勇陣容同爭冠差好遠(鋒線、中鋒、替補)
Myers係有料但勇係時間同薪資都玩爛晒
簡單一問,你要貼幾多未來資產先送得走green同klay?
冇Myers 點有見頂+kelly+狼pick
咁都死全家其他gm 點算
睇球隊需求未必要貼
liliard都講過想要green green去拓 用covington+hood換
klay去爭冠隊都未必要貼但唔易match
諗到艇用morris beverly kennard
以上都係9up
Klay份合同四千萬喎
仲要兩隻腳都大傷
其實已經唔會再對手感退役前奪冠抱有期望
19挑戰三連已經係最後機會
而家只係想佢唔好傷,好好睇睇打埋呢幾年佢
curry再以勇士球員身份奪冠就難d, 但如果兩三年後出去抱團未必冇可能,而家勇士吸引唔到大牌明星加盟
咪係,點都搏埋下年先會郁到浪花同廢鳩
手感好似話今年簽延長合約,咁基本上未來兩三年都係手感做核,再之後大機會就喺勇養老
浪花兄弟點都要stay
反而睇下可唔可以trade wiggins + green + wiseman
本身koj 下年都free 對薪資冇咩大問題
但以上3條友都仲有啲價值
睇下trade唔trade到 all star sf/pf 同禁區苦力仲好
Green 係勁但冇進攻點都要忍痛
Curry係勇士隊魂,除非佢嗌trade me如果唔係個話,某然trade咗佢去第二隊,我諗球迷真係唔會放過Myers
我估三核似馬刺gdp咁,基本上都會喺勇打到退休,老實講將所有嘢推倒重來都未必會有冠,就算好似塞咁佢哋都係連final都入唔到,到依家都仲係唔上唔落。點都睇埋klay下季復出睇下打成點先再決定到。仲有好多時有唔少球隊一tank就一直爛落去,搞到好多年都冇playoffs打,咁樣又會冇咗好多球迷。所以我估下年勇有機會all in,望木狼個簽唔係頭三,咁就有機會簽多粒星,就算簽唔到都換個有用啲嘅role player。
唔係今個off season啦 要行呢個方法點都下季季中開始
Btw 我覺得trade wiggins再用馬刺以老帶新方式博中獎係最好
如果Myers拎到安爺爺type打劫trade,你估佢會俾人叫死全家定讚打劫成功丫拿?
Trade Wiggins本身已經要貼未來資產先trade得郁啦⋯⋯
Trade完仲邊有新俾你帶
但係curry同it差好遠喎,老實講依家curry點都仲係聯盟top 3 pg,有邊個可以同佢換完仲有賺先?
得返wisemantrade走wiggins又冇夠用嘅鋒線最後都係會唔掂
myers拎到wiggins狼pick同拎oubre救火算靚操作 可惜wiggins進攻進步都係有限
而家勇個狀況仲尷尬 myers都未必拆到彈
雖然it換Irving係賺,但當季it其實都打到top5 pg level黎

但安爺爺更成功打劫既trade係同網deal,呢個case應該更近似勇situation
最理想情況: 氹掂KOJ續約, 攞Wiggins換到期合約, 然後夏天攞狼pick+自己pick換大魚
如果Allin衝冠失敗, 再咁做容易接受好多
..................你自己都all in衝冠失敗,人地仲會唔會益你 all in俾你 拎你堆all in都衝冠失敗既人?

你個logic係我試吓得唔得先,咦我唔得喎,咁丫,我高價賣俾你,你再試吓得唔得丫

屈機
勇點都唔會trade走curry呢棵搖錢樹啦trade完又唔係100%champ到
Curry呢種巨星點Trade都一定有人出價, 再過多年Klay嘅合約就到期, 到時易處理好多
Oubre技能包冇Wiggins咁多但有心打波好多 點都值12-15m
Wiggins唔出一個首輪都幾難換走
All in 嘅話我會:
oubre換ball再氹佢續約 因為有腦有防守pg難搵過3d
Wiggins+wiseman+狼pick sign&trade kwahi
簽一堆底薪戰士
如果勇士下年冇咩大動作仲好似今年咁鳩下鳩下, Curry都唔係老奉續約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞