D 人成日話安心出行隻 app 有問題,其實你裝過未?

1001 回覆
179 Like 9596 Dislike
成日話政府會 check 行蹤,其實你地裝過個 app 未?

今日,我裝左。我話你知事實。

1. 隻 app 裝完,係不需要填任何嘢。開就用得。不需要填任何嘢,意思係你唔需要註冊,唔需要收乜 9 sms,唔需要帳號密碼等等。試問,你根本冇填過任何資料,人地拎左你 D 咩個人資料?

2. 隻 app 刪除左,換左電話,裡面 D data 會冇左。就好似上面所講,你都唔需要填任何資料,所以唔會知D資料係邊個,更加唔會涉及到搬資料,或者雲端儲存呢方面問題。

3. 或者有人問,如果該處所有感染,政府點知我去過?其實原理好簡單,你係某段時間 du 過 code,資料儲存係你部電話度。如果該段時間有感染,政府會 push message 出去俾全世界,你自己部電話內資料 match 到個時間地點,你就會有 warning。

你地作新聞麻煩真係裝過先,一陣俾人笑你 on9 ...
有時d人就只聽人講
結果越傳越誇張
你識就反駁一下 ... 拎例子出來
睇1. 已經笑撚左
2019 6月後佢做左咩
果日之後政府叫我做咩
我就咩都唔跟

食屎啦港共政權
派錢另計
仇人回水比你,唔收正on9
不過要賣個人資料既話就都係不了
隻app無問題 有問題係正苦
上傳政府的出行紀錄會保存7年
木馬程式都唔使你提供資料啦
隻apps,有用firebase同push message
呢兩樣已經可以俾狗track到邊部機邊個人
好笑 ... 你真係冇裝過就睇人雲亦雲 ...

我裝完佢冇問過要 location service,當然如果佢問,我都唔會俾 ... 試問佢點 check 你 location?

而家 2021 年,隻 app 要拎 D 咩 right,一清二楚。裝隻 app 會拎曬你電話資料?只可以話係你 on9 ...

有機會睇返隻 app,要 D right 比 hktv mall 仲少 ...
人人都話屎唔食得
唔通佢地又食過屎咩?
樓主智力有問題
搵人上連登出打手po有撚用?
個底都已經show晒出黎
其實好簡單
如果呢個係台灣政府、英國政府叫人用
好多市民一定自發去用
什至叫人一齊用

但而家呢個政權根本無誠信可言
但又要求市民同政權講個信字
用唔用個責任根本唔應該係市民到
而係要由政權改革自己個誠信先去推呢啲政策
Blocked
咁中左部電話就要比政府用,睇哂你D野
唔洗你墳咪即唔洗填都知你係邊個囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞