死亡筆記睇到L死左之後想棄

518 回覆
471 Like 17 Dislike
鍾意一個角色唔代表想佢喺現實中出現
無絕對既好同絕對既壞
喺佢第一日話自己要成為"新世界的神"果陣, 註定月最後會自我澎脹, 以為自己真係神, 真係正義. 呢種本質同中共, deep states果種5%"精英"支配95%人類, 高人一等的心態毫無分別.

當然呢種"精英管治"架構係好係壞可以討論, 但生活係現代的我哋, 都係選擇了"民主, 自由, 人權, 法治"呢種巿民集體共識的代議體制.
睇真人版算啦,個尾埋得靚
電影?定電視真人版? 日本有呢2個Version.

電影版尾OK的, 但認真睇係有Bug位: 最後L裝死點解個Timing可以夾到月冇懷疑佢係扮死, 仲有心臟停頓應該點都扮唔到, 月多手"少少"摸一下L胸口就馬上穿幫.

不過將自己死亡原因寫上death notes先變23日不死身理論上係work.
所以咪話果啲想現實中有夜祌月嘅人一係睇唔明本漫畫想講咩,一係就係擁戴極權嘅愚民
後面垃圾 唔洗睇
有問題咩 連登仔不嬲都擁戴極權㗎喎
netflix 遲吓有得睇翻動畫版
所以唔可以話佢係好人單純想做神 中二病爆發
無話佢好人呀﹐不過真係有咁嘅人就發生少好多事
我覆個條友話佢好人
朋友遊戲 但得漫畫
真人睇高田清美
已經係罪
笑到仆街
L個PART攬炒完尾係最舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞