死亡筆記睇到L死左之後想棄

518 回覆
471 Like 17 Dislike
如果就咁完真係一代神作
L死後無death note
諗起個FBI罰抄王
都唔明點解要夜神月輸
我覺得夜神月既正義先係依套漫畫既重點
其實佢有係另一套漫畫,bakuman 到講佢自己想係最高潮位完咗佢,成為經典。

丈可惜jump 唔俾佢完,逼佢劃落佢。
所以L 死咗之後嘅都係垃圾

如你有睇真人板電影,都係做到L 死咗喳
電影版L最後23天結局有N。L臨死前將天才孤兒帶去華米之家,將孤兒叫做尼亞=N。
睇真人電影享受原有結局
日本慢畫界個business model事實上真係好有問題,某程度上創作俾呢d集團操縱住。

最弊係日本其係都幾保守下,直到幾一兩年先開始多作者將作品轉放上去開放式平台上:芺莉蓮,一拳(原作,重製),先叫慢慢開始打破Bandai,jump等出版商長年來喺創作上的攏斷。
岩嫁喇, 之後唔需要睇
寫到月著哂魔
平身想成為新世界既正義變成左新世界既恐懼
果part都間撚硬
即係話我下屬有接近超能力既能力所以你先輸比我
制裁...... 制裁......
可唔可以講講大約喺邊個位講?想去睇
夜神月本身自鳩私,想贏又唔想付出,犧牲晒身邊所有人去自保,少少人格魅力都無
所以佢一筆殺左個死囚係佢既敗筆開始
但人格魅力就見人見智
正正係佢哩種唔理人死活既人可能更岩毒撚口味
佢呃彌海砂換眼同mk姑爺仔呃條女去援交賺錢比佢洗無分別,有冇咁撚賤架
不過真人版好大陣柒味
某程度佢一日到黑都mon po殺人
你話佢走去玩就叫mk
但佢原因係想自己長命可以制裁更多壞人
算幾好
係咪因為咁所以之後寫左爆漫等大家都知jump點逼害漫畫家
L智商係高好多
冇計
我係近期先睇 可能依加啲要求高咗
覺得佢地啲演技同選角都唔好
明明夜神月係又靚仔打波又勁
藤原龍也完全唔靚仔啲演技睇到好尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞