死亡筆記睇到L死左之後想棄

518 回覆
471 Like 17 Dislike
套野睇左10幾年仲睇緊
其實如果想變糞作
狂寫L死之後MNOPQR.....出黎
進入龍珠模式就得
咁就永遠成為唔到經典
證明夠經典囉
依家d動畫邊有當年呢套鬥智鬥力咁好睇
棋靈王唔係有2個結尾咩,一個假,一個有2集無播到,作者去咗坐監
我知道
做咩po我出嚟
漫畫設定根本唔會有人搵到L真人出嚟
除非佢自爆,或者換咗眼
btw 如果唔係寫第三者死,寫令到第三者失去行動或者思考能力又得唔得
如果冇換眼呢個設定正好多
搵彌海砂=開外掛
其實本筆記咁多rule簡單講就係唔想你用cheat去玩個遊戲
你話控制人打跛佢隻腳/打到昏迷
真係咁寫個作者只會開多條新rule
事實上唔能夠做看起來奇怪的事已經推翻緊
條波台狗話有本筆記就心想事成根本係佢睇唔撚明套漫畫講乜先有哩個誤會
係奇拿殺人事件之前,日本警察同FBI都知道L呢個名偵探嘅存在。但最大問題係從來冇人見過L真人同佢真名,只係後來先現身同日本警察一齊part住查案。即使你話簽行政命令話追殺L,以你一開始所講話月唔同L嘥時間,姐係可以推論到L未現身之前動手啦。咁係未現身嘅請況下,你要追殺一個全世界都唔知到佢係邊個嘅神秘偵探嘅時候,咁咪無從入手?😂😂😂
舊電影版結局好似正過原作
原作係 夜神贏左L
L死左

但舊電影版係夜神同L 勢均力敵
L要用自己條命去賭
最後平手
死亡筆記唔係L死咗當係大結局咗咩

加埋劇場版嗰套咩神的幻覺,更加覺得L死咗就等於大結局

當比你講通呢一點都好,但你會唔會發現有bug呢?即使有追殺L嘅法案都好,但死咗一個總統之後就唔會再有下一個總統?人民同時都擁有智慧,一條咁唔合理嘅法案,你估會唔會比人推翻?定你諗住一個總統黎一個控制一個?咁月咪創造唔到新世界,只會創造一個亂鳩哂嘅世界,因為全世界嘅總統都因為要簽行政命令而死,你估到時會唔會好多人會反奇拿,唔同意月嘅和平新世界?
我反而有另一個疑問
始終"L"都只係個身分,冇人知佢其實係何許人
本身講話用筆記殺死某人都需要喺寫名嘅當下知道對方真名加樣貌先可以生效,簡單講就係要認識被殺者本人(咁先唔會誤殺同名同姓嘅人)
咁筆記又係咪可以喺「使用者與被殺者均對L身分一無所知」嘅情況下操控後者死前查出L嘅真正身分?
識睇 我睇左套野3次 最又追返 配音好鬼正
L死左之後仲有大把MNOPQ 都on lun9
總會有啲智商低既人覺得自己既做法比較好
由哩條波台狗啲用詞同思維都睇得出佢就係果種人
我未睇
做乜劇透
可以叫佢調查
查唔查到係另一回事
個設定上係查唔到
連登毒撚比L真人逗一逗都嚇撚到瀨屎
仲咁勁去同佢打網球咩
都唔好講比兩個FBI開file查
Hack入老竇警察廳database都唔高智商
L派世界係得L勁
Misa好似講過
佢睇到
電影結局係真結局
爆漫暗示過了
頭先先追完post,發現同佢討論都浪費我時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞