死亡筆記睇到L死左之後想棄

518 回覆
471 Like 17 Dislike
應該去到錯殺死囚俾人撚嗰個位就已經嚇到即刻扔撚咗本嘢
仲邊有機會打網球
同佢講啲fbi唔會跟啲無理既命令佢話我當fbi係L既奴隸
唔知邊個當fbi係奴隸
應該係一拎到本筆記 上腦咁殺晒自己身邊憎既人
跟住被日本警察逗兩逗過唔到測謊收皮
根本兩個人既資源唔同
月既資源得死神 筆記同女
L既資源就係全世界既人脈 數據
L有接近上帝視角
月只可以睇住電視同憑環境推斷自己安危
視野差距情況下 好考月既臨場反應
如果月唔高智商 3集都完左啦
點樣違犯到
冇記錯係要兩條女都寫左入筆記
先成立到
跟住佢就會話「咁咪操控埋FBI班人囉」
如果畀佢攞到筆記應該不出半年就第三次世界大戰
依家好似都會比d作品完
唔似以前
夜神月後期已經癲撚左
所以月做咗L之後咪用奇拿壓力令米國副總統跪低咗,係冇L嘅情況下,用筆記高壓操控係可行
總之都係答佢rule29
條友一日想操控人殺第三者
就算比佢發動世界大戰點都好都唔會殺到L
笑撚死等條波台狗心想事實
但要做低左L先
咁就更加冇bug
我覺得彌係月畀L私怨針對嘅最主要原因
始終彌太感性,佢搵月出嚟嗰期根本風頭火勢
如果月彌冇接觸到,月頂盡都係L嘅其中一個可能性
而唔會好似之後咁周到月本筆記出嚟
紅顏禍水,月成個game plan比條女打撚亂晒當佢係抺布咁換眼都好正常
其實前期放返嚟現實都唔見得有幾好
你諗下佢一直都係透過主流媒體去搵目標
現實係偏頗失實嘅報導多的是,佢真係要每殺一個人都要fc一大輪確保唔會錯殺良民
仲未計本身可能有執法/審訊不公嘅情況,大把冤假錯案
但佢就通通都唔會理,總之係「壞人」就要死,連上訴嘅機會都唔會有
哩套粵配真係好正👏👏
佢只係想用恐懼去達到目的
佢就等於正義 抵抗佢就要死
連用私刑嘅人都可以吹捧做好人,重話想現實中有夜神月,中共咪就係現實中嘅夜神月囉
其實佢一開始殺fbi已經證明左佢從來都無「好」過
嚴刑峻法唔見得對世界黎講會變好左

有人話彌海砂免費被月有多個外掛幫
根本作者就係要為咗月同L既戰力平衡而整件彌海砂俾月debuff佢
唔係話你用私刑就一定衰架麻
要睇你為咩用私刑
你咁樣講係邏輯錯誤黎
L咪又係一句直覺就死咬着夜神月唔放 夜神月已經多次製造自己唔係kira嘅證據,L次次都話kira真係好醒所以唔可以排除月係kira

當然夜神月如果唔執着要贏L其實L可能一世都唔會揾到筆記嘅線索
我覺得最大問題係新聞見到就殺,而家幾多fake news 冤案
佢認為係就係
法庭審左冇罪 照殺
新嗰篇拎本筆記嚟炒已經話咗你聽
死神大王隨時想本筆記有乜規則就有乜規則
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞