死亡筆記睇到L死左之後想棄

518 回覆
471 Like 17 Dislike
咁首先你會23日內殺死特朗普
佢有冇咁既權不在話下
控制唔到殺人
咁佢只係做緊追殺既動作但殺唔到L
但你既身份就揚哂
講白啲條友根本冇睇明套漫就話點解唔點點點
無論自殺或意外,死亡筆記本都無法直接讓未被寫上性名的第三者死亡。假如記入筆記本的死因會牽連到第三者,姓名被寫在死亡筆記本上的人將死於單純的心臟麻痺。

其中一條rule
你係咪想講N同M。
29、無論自殺或意外,死亡筆記本都無法直接讓位被寫上姓名的第三者死亡。假如記入的死因會牽連到第三者,姓名被寫在筆記本上的人將死於心臟麻痺。
重點係你控制唔到下面負責查嗰班人吖嘛,除非你話班人全部都機械人嚟總統叫佢哋食屎就食屎啦
依家講緊喺月作為普通人難以掌握各國政府內部情況嘅前題下,佢一日唔親自接近L就冇辦法make sure對方是死是活
政府會唔會表面上就話屈服追殺L,實則就暗地繼續同L聯手查自己
設定上L既身份就係世界無一個人查到出黎

先講設定上假設你控制到總統咁簽令叫人殺L

但世上結果都係無人知L係邊=殺唔到

再講如果你逐個元首殺,夜神月做到新世界神之前個世界肯定已經滅亡左
咁佢會殺唔到L
班下屬會追殺但失敗
否則就死於心臟病
條rule係咁解讀
up 乜嘢
牽涉到第三者死亡既話就唔得呀
筆記唔可以控制人殺人

詳情參考南空直美
你咁樣寫啊
習大班下屬都唔跟啦
仲講緊特朗普
邊有權咁做啊
一走出波台就變弱智
不如你自己寫套算啦
都話左條rule唔比你係要話得
19、寫入的死亡狀況限定於合乎物理學以及那個人做了也不奇怪的範圍之內,否則無法實現
仲唔即刻俾國會彈劾咩
下令追殺L?話佢精神失常無法履行職務啦
劇中邊一忽有話過你知L靠佢地查案

所以佢地就知L係邊?

一路L都係齋靠電腦同佢地溝通,唔係點黎D日本警察唔妥佢既情節?

再講假設fbi同警察要夾硬黎,L大可以出假消息扮死,上面有人講左

夜神月如何驗證L係咪真係死左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞