死亡筆記睇到L死左之後想棄

518 回覆
471 Like 17 Dislike

你啱,如果你有死亡筆記,你一定係新世界嘅神
咁筆記都只係話個人嘅死因係自殺或意外,冇話唔可以死前筆行政命令喎

就算上面有人po嗰張規則都冇話唔得
次次都唔明點解咁多人支持L
「the death 」係包含控制死前行為

控制人死前簽乜春都可以,只要控制佢啲行為唔會令第三者死

一旦寫低啲行為令第三者死,一律變成60秒後心臟麻痺
重睇啦,L就算對住呢兩個組織都冇出過樣,得小組嘅人見過個樣,但都唔知L真名
Agger
Rule29:殺唔到第三者
波台狗:殺得到
Rule29:ok
如果條行政命令導致L死亡
特朗普會變成心臟病
條波台狗唔明我希望你明
每次過完議案都有議員死,一定有人查
仲以為你地傾乜
開無痕睇下 屌 神早完全封鎖條友
連規則設定都睇唔明小學雞包拗頸 洗咩同佢講道理
Ligger完全係第二件事嚟
變咗吳卓羲 睇唔到佢邊到聰明
張圖咪又係我po

你第一句似乎都唔係好理解到個規則
好撚後悔
你自己都講係將一個查案遊戲變成政治遊戲
任何冇辦法即時殺死L又不被懷疑既方法都唔會比月依家既方法更好
所以你一開始斷資金但殺唔到L已經冇野好比較
難,因為冇人知L真實身份
係呀,所以美國EO易搞過歐盟SPV好多。最少冇咁覺眼,總統突然病發瓜有幾出奇

不過如果月一開始真係咁冷靜咁沉得住氣,仲識斷腿呢d間接手段令L無力化,就唔會直接喺第一次電視廣播度俾L挑釁到。果下冇中挑釁,然後繼續不忘初心:只殺罪犯,對想查神秘殺人事件的人/團體就唔係直接殺而係斷支援的手段,L就成世都唔使旨意自己查到出來。
佢會同你講話啲fbi有同佢見面
前題佢當美國行帝制啲fbi係皇族直屬軍
啲fbi唔撚覺得你落哩個命令怪
所以同佢駁都浪費心機
重點就係月性格上缺陷,根本就唔會識咁玩

一個識咁玩的人,一開始就唔會中L電視廣播咀砲挑釁,喺佢中激將法果下,月就已經如L/N所講,佢唔係正義使者,只係一個沉醉殺人筆記力量的殺人犯。
呢個已經唔係有冇人查嘅問題
總統落完order / 成班議員投完票23日後全部死清光,全世界都知係奇拿喺背後操控
下一屆政府肯繼續執行的話點服眾?
奇拿仲癲過哂咩deep state啊直接操控你成個政權
個討論話題一定係建基於已經殺左果個死囚之後既事
你同上面條波台狗都講得出點樣殺啲人去落行政命令/操控資金
有邊個100%擔保自己果下忍到手唔殺個死囚
所以你個plan只係將個遊戲變左令一個玩法
冇變到更易玩
你當L死左就完
我覺得係 睇爆漫睇到果個位覺得係講緊死亡筆記
sor,冇留意邊個po圖

咁問題係就呢個行政命令係咪真係會令L死
因為我睇法係簽完行政命令,啲人追殺L,但L都唔會死,因為冇人知L真實身份,咁要總統簽行政命令就唔算令第三者死亡
我明,所以我知用呢招逼唔死L

不過,我個諗法係因為冇人知L真實身份,所以就算「追殺」都唔會令L「死亡」
所以照簽到,照有人追殺,但L唔會被追殺死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞