死亡筆記睇到L死左之後想棄

518 回覆
471 Like 17 Dislike
咁有人要真係攞現實,咁我咪講番現實上可以“操作”的程度攞。

當然,喺現實上月根本唔使鳥L又或者任何調查的人,斷哂調查者財務支援已經係非常有效。如果呢份EO真係咁,咁只要一調查=俾美帝資產凍結。冇可以用的錢查條撚?
都話影響到第三者死會直接變心臟病
簡接定直接
咪撚死雞撐飯蓋
並不是你想像中的心想事成
咁講法即係你覺得反送中所有事同777同鄧炳強無關
你重睇再返黎
你個plan比我地駁到改完又改
改到咩911
都知你個計劃唔掂啦
掂既話洗乜改
仲有果種操作性,如果月好熟美帝EO同行政的話幫總統定埋成份EO細則都仲得。
咁殺法咪遲早全世界政權癱瘓囉,仲邊個夠膽出嚟從政啊
L死咗一陣走多個咩N M S K之類出嚟挑戰奇拿又隨時命仔不保
最壞情況係搞到狗急跳牆
歐美國家可能好少少嘅,中俄同埋中東嗰堆死多幾個仲唔即刻內亂
到時分分鐘打核戰世界末日添啦新世界嘅神
執行制裁果班秘書見到國會同元首23日後死撚哂
始終N睇唔出嗰種「以命相搏」嘅決心

一路以黎,L同夜神月除咗鬥智鬥力,都要鬥埋雙方嘅「決心」同「意志」

一開始唔知筆記手法但L都夠膽用假人上電視做全世界直播已經係賭命

呢點反而M係做得好好
死亡筆記其實結局做好啲就可以帶到「站在巨人的肩膀上」嘅主題,係有啲可惜
29、無論自殺或意外,死亡筆記本都無法直接讓位被寫上姓名的第三者死亡。假如記入的死因會牽連到第三者,姓名被寫在筆記本上的人將死於心臟麻痺。
你都係返波台啦無謂出黎獻醜
死亡筆記呢套公認 睇到L死左就好收 好心人建議
How?
認真想你成個plan寫出黎
可以係早期就殺到L而自己不受懷疑
講緊係fbi都唔知L既身份
你個911一直被rule29推翻唔成立
你講唔到就收皮啦
到時先再算。喺中間呢段時間L調查出現困難的期間,月咪再利用一下政治操作唔係光靠筆記。

e.g 犯人/惡徒唔使日日殺,甚至突然間唔殺半年,等全球犯罪率再升,d巿民又會開始糟,喺呢種壓力下Joe Biden憑乜嘢reverse EO?
咁咪冇效囉
最後都殺唔到L
只要牽連到第三者死
控制果個人最開頭就會變心臟病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞