[英國巴絲入]英國返香港遙遙無期

1001 回覆
17 Like 196 Dislike
有一名乘客未能符合相關規例的條件

咁係airline錯 冇check好俾佢上咗機
我就咁cap左政府網果個係21日內係英國逗留超過2個鐘既人唔可以上機果個聲明炸 原因果度都係寫番同一段野
我已經用呢一個evidence extend左兩次都冇事
機票果啲反而冇比佢 因為我見而家其實有機飛到去香港

https://www.info.gov.hk/gia/general/202012/21/P2020122100985.htm
下個月番香港 暑假再翻黎英國
應該用bno定特衰check in好
利申批咗bno visa
一早就應該要禁啦其實
禁啲唔禁啲咁
最應該禁果個大陸又唔禁
淨係識針對困住係英國既香港人
依家好似短去泰國 杜拜 菲律賓 etc 兩星期
屌你 之前12月封英國就無限期+極速封
今次呢啲國家就慢幾啪
*短封
係邊睇到我買左都cancel左 見佢有得改5月尾
買左5月17機票 各位覺得有冇機會翻到
之前買左8月2 國泰Manchester飛香港,早排俾國泰取消左
用LHR啦
未收到改期通知

邊個搶到CX 2252 今日到香港
報告下咩情況

CX啲機反而無cancel唔通要買cx

真係玩死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞