[英國巴絲入]英國返香港遙遙無期

1001 回覆
17 Like 196 Dislike
又block一件五毛
有冇人諗住喺度打埋疫苗先走?

咁睇個勢遲啲返香港biotech應該被人搶晒 到時可能返到去要打科興
應該關政治事啦 約翰遜踢中中共春袋喎 點樣唔報仇
我日日出公園跑步冇戴罩
入indoor先會戴
大家其實覺唔覺得香港政府會放寬,唔使去另一個國家21日。
Daily cases 而家都跌到5000.
唔會,希望我錯
但明顯而家呢壇嘢係political
唉,真係麻撚煩。
原本以為暑假咩都可以搞掂,點知又14日隔離加到21日,21日加到42日。
今日跌到4000幾我仲期待緊4月會開返關 但係咪太樂觀
去到九月三十先開關
港共為啖氣封英國關
點都會搵到藉口keep住封關
話知你打針定drop in daily case number
一陣又話Kent variant still post a great threat to the public health之類嘅廢話唔開返英國
講到尾都係為咗嚇堆BNO移民一去冇回頭

依家嘅香港搞到咁唔返都罷
寧願等日本開關去日本好過
隨時有得睇埋奧運
真係本身仲諗住買定下個月平啲機票等佢自動延遲 心諗咁樣跌落去仲唔俾人返黎 點知今鋪睇怕都玩撚完
日本好似唔錯
我同學話去台灣,好似哩度無咩人講去台灣?
好彩我Christmas 就返咗香港
嬲左 9月先過黎費事咁早返去依家係到都唔知做乜 話就話日日望住個人數跌落去
我都係但係我5月頭會返嚟
快啲返嚟呢個疫區喇 揀lockdown就黎完先返黎 真係識揀 讀緊u?
year 13 返嚟考試 不過我十月先去完London 開p 落club都冇乜嘢
杜拜其實唔係太貴 個人覺得啦

利申:係杜拜過緊冷河
師兄點解依個時間返o既?
Year未完, Term又未完
我都係London 希望lockdown完唔會再咁悶 香港又返唔到 真係垃圾政府 英國歡迎你回來
其實我上年讀完畢左業,不過hea到宜家
你好有錢,又好得閒
你讀緊u?
我冇錢㗎,係武漢肺炎搵唔撚工冇得唔hea
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞