[英國巴絲入]英國返香港遙遙無期

1001 回覆
17 Like 196 Dislike
6月得啦
我訂咗1月expired
21日dubai再21日香港
利申已經到香港
巴打真係去咗杜拜21日?
住14日酒店食宿行程加埋洗咗幾多錢?有冇出去玩返7日?
係呀已經過埋21日 琴晚翻到香港
你預酒店就6至7000
食嘢嚟講都唔平 都食70至80一餐
當然嗰度有麥記 食足21日就梗係平啦
加埋而家香港酒店14日係咪都萬幾蚊?
同埋每間酒店係咪統一價錢?見個list有寫埋價錢

杜拜洗萬零蚊,連機票盛惠30,000
香港酒店要21日 我嗰間就17k
4皮嘢先返到香港
Business class都唔洗啦
咪返黎播毒啦
無計想翻嚟過年
唔識轉機?
我都諗咗好耐
但諗起如果而家去到杜拜,香港開返咁好似哂咗
正確啲黎講,係23日

而家多得港共份九唔搭八既指引例子,留唔夠23日有其中有21日必定要係full day,Emirate唔會俾你上機

人在杜拜
今日英國都二萬幾宗確診 少咗好多 我唸二月中或者尾應該會開返關
本身都book咗1月機 聽聞要封到3月尾
巴打杜拜間酒店乾唔乾淨?諗起要去咁多機場,廁所,中途食嘢,又咁多酒店先返到香港都好高危吓
23+14日
23日全程都喺酒店?會唔會出去玩返一個星期?
巴打你間酒店乾唔乾淨?23日洗幾錢
我開頭貪平book左間4xxx
即刻中伏
後尾轉左去算間6xxx就好大好靚
結論係唔好貪平
隔離41日
其實都要等香港搞掂先得 依家香港閑閑哋都七十幾單 真心唔知等到幾時
況且都要等香港政府肯先得 依家英國滯留嘅人都成幾千人 對政府黎講有幾個中都好大鑊
係23(杜拜)+21日(香港)

酒店唔計一啲特別野外幾乾淨舒服,每日都有人黎執房,打去frontdesk啲要求同你極速回應

杜拜落地後入境前會同免費你test,之後自己去酒店隔離,大概一至兩日左右有結果之後就去reception俾佢地睇睇個report就行得出去

坦白講,細佬我做建築覺得杜拜除左沙漠外都睇過曬冇乜野特別好睇,加上一個獨裁國家我亦唔認為佢啲博物館有乜好睇,啲本地野又難食結果都係pizza burger pasta最穩陣,行左幾日已經唔想再行,索性匿喺房有時去下gym rm算
又開po
有report就可以出街?
即隔離2-3日?
直接喺度申請5+1
其實翻黎上機前要驗,落機後要驗,隔離21日中間又要驗幾次,唉好睇唔透黎緊係新年依家仲話要開翻花市其實都幾灰英國幾好都冇用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞