[英國巴絲入]英國返香港遙遙無期

1001 回覆
17 Like 196 Dislike
點declare
例如我早幾個月入英國
然後我飛到歐洲内陸周圍走
最後係歐洲其中一個國家返香港
護照只有我入英國嗰日
我問問先 因為係我同學嘅經歷

我上次返嚟香港 填完入境申報表 攞咗QR code
返到香港佢一掃就走得
咪話我仆街講句,雖則冇得你揀,西在唔少香港人都支持

俾個例子,dubai同酒店有十個八個被困谷既西人,約埋食飯果陣吹水果陣講到香港係唯一一個地方會連本地citizen都ban鳩埋既地方好撚on9,跟住我講話雖則唔到你控制,弱智在唔少香港人都支持,佢地話咁你地有乜事死撚左咁點,我咪話香港精神自負盈虧你死你事,之後有個講左句我都幾認同既"咁抵香港有依個正苦"

加埋喺uk都睇到唔少野,諗真香港人崇尚精英主義到極點,"我"之外即使乜環境都零內群意識,其他人就最好死快啲,所以而家睇返好多野真係得啖笑,可能我之前對香港人仲有啲期望先會覺失望同嘔心
而家啲地勤check得好撚嚴,爭少少野都唔會俾你上機,同谷有鬼喺Istanbul試過俾地勤認為爭一日搞到一鑊粥
其實唔多香港人支持 政府只係做show俾啲人覺得英國好差 只不過係對人地影響唔大 而且啲人覺得英國好過香港幾十倍 所以啲comment成日沉底

不過香港人醜陋係事實黎嘅 係英國留左噤多年學 發覺只有香港人會排自己人
Btw大家加油啦 就算大家唔支持都要行落去㗎
依啲真係唔好諗萬一俾人捉去坐監就gg了
唔會坐監,只要唔發癲打人既話

最撚麻煩係checkin時已經decline左boarding叫你返屋企搞好再黎,跟住又要book過酒店同pcr,又要左搞右搞問張機票有冇得改日子,冇就食自己
仆街 好撚想返屋企

我接受任何方法返香港,包括先經大陸但買唔到機票
問吓點解香港人反人權
支持禁止你返香港
你冇回鄉證咩
冇呀 怕送中
英國而家疫苗打得好快,有朋友因為有長期病患,(高血壓同氣管炎), nhs已經叫佢預約打針,但佢目前人在香港,返英國後可能要用上面方法好迂迴曲折咁返香港,計唔掂條數,可能都係要喺香港打!
有無諗住點返,我都想快啲返但得自己一個,唔想冒險經泰國同隔離多廿幾日
泰國係最好
14日再玩7日
返香港再21日
有冇巴絲係已經經泰國返左去新年後都冇提過通關,問過入境同食衛又係講埋啲廢話,無了期封關咁,準備經泰國返,但又好驚喺泰國坐坐下先話通返,好似好笨柒咁
唔會突然開啦
應該會預告21日
[url]係呀仲貴過香港,negative test就得?我見仲有個咩fit to fly certificate,係兩樣唔同既野定做左個test就得架喇?[/url]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞