[劫富濟貧] NBA 金州勇士球迷討論區 (7) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
留Oubre ,俾佢感受下勇嘅氛圍,下年完約叫佢降薪續約
不過好似係話Pelicans接觸勇,唔係勇主動提出,勇暫時應該無意trade Oubre

連Chriss 都話想留隊
唔怪得 nop都唔知有邊個岩勇用
Nop要oubre做乜定純粹貪張到期約
簽左先下年bird?
Chriss今年傷左
下年底薪應該可以續約
如果佢沒傷病
400-500萬應該有其他隊會要
咁沒必要換
佢ball jj都係下年到期
我覺得佢收1000萬一年實有人要
有4 5狼pick簡隻鋒線未必留佢
所以換+8m/year續ball做livingston個位係唔錯
但要有後續操作囉
Ball老豆好麻煩
唔知chriss幾時先出到返嚟
Van Gundy
假設Lonzo Ball 加 JJ Redick 真係會去勇士嘅話會唔會真係有效提高勇士嘅效率同戰績呢?

我覺得唔可以話無﹐Ball 作為PG 佢嘅防守效率係幾好﹐加上6'6"身高﹐作為控球後衛上季(2019-2020)有11.8Pts 7.0 Ast 6.1 Reb 1.4 stl 都幾好 3分上到37.5%佢係有努力提升自己能力;JJ Redick更加係一個唔錯嘅3分手。JJ Redick可以為勇士拉開空間﹐提高Bench深度;Lonzo Bal可以作為控球手,Curry可以打返無球﹐而且可以增加球嘅流暢度。
睇落好似唔錯呢,如果直接2換1,直頭好似幾好。

但效果會唔會咁好呢?

JJ Redick今季效率係明顯再下降﹐而且防守效率一向唔好,有Lee , Mulder , Bazemore﹐Wanamaker,基本上佢都無空間上場。
Ball 今季暫時數據上得 Pts 係上升﹐其他都係全面下跌﹐罰球60%都無﹐3分更加得29.1%(雖有都好過KOJ)。Eric Bledsoe 今季都打得比佢好。
勇士要佢地做咩﹐如果要換都係PF同C位﹐要咁多PG SG做咩?
好同意 除非換到all star 否則勇冇咩需要再trade 想像下 頭10場koj打到屎咁 加上成班唔熟戰術 再加上賽程唔易 勝率係50% 等koj狀態回暖同練好戰術 點都好過換人番黎又重新夾過洗牌
Kelly Oubre Jr.
其實大家覺得wiseman打成點 我覺得都收貨 本身都唔預佢有即戰力咁快打得出

諗住頭個一兩季都係學下野做住以前mcgee/bogut先 打20分鐘到 搶下板做下pick入樽拎10分到
今日可唔可以屠多次狼
why not
西岸咁癲,想入playoff打下游球隊真係要起碼贏7-8成比賽
排第8 NOW
仲有小馬係下面
優點:
射波準
手腳長
進攻意欲強

缺點:
牛油手
易犯規
被分夾唔識分波

結論:有潛力做star,但有排練,關鍵時候唔可以擺佢上場住
優點
射波手感
協調性
速度

缺點
護球能力
奶油手
傳球意識
單打腳步
下盤
防守站位
Contested rebound

Wiseman要成為all star技術上仲差好遠期望佢下季執好藍領技巧比勇可以有人對抗啲高大中鋒
以數碼暴龍觀點黎睇,wiseman既理想進化路線model

Wiseman(成長期)
Capela (成熟期)
Embiid (完全體)
KG (究極體)
Looney搶板真係有一手
叫佢教下Wiseman啦
對面都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞