[劫富濟貧] NBA 金州勇士球迷討論區 (7) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
話就話練到, 但都有分難唔難練既.
希望練到, wiseman 變Chris Bosh做接班人
所以咪覺得佢有potential 天賦係幾努力都練唔到
少咗,好似得72場
但有啲隊又疫情嚴重停吓賽咁
防守好 進攻穩定 打落去贏多d波 今年可以防一或二陣吧
唔知係狼太廢定咩 wiseman係場邊睇左兩場正選打 之後出黎個防守係好左 冇咁易鳩跳同失位 人地剷入黎都識捉到時機等人撞上黎先跳防 學習速度幾好
係狼太廢
下場打腸應該見真章
對上ad embiid jokic應該俾人撚到一棟都冇,要慢慢升exp
希望聽日贏埋佢, 唔好成曰2連勝之後輸
Please don't trade KOJ

https://youtu.be/uanI6mkyKyw
booker唔出應該有機
點解轉咗嘅
以前又快又高拋物線先最殺食
可能唔夠穩定
但都係以前好j d
上季之前重係現役三分最準嗰位,冇理由話唔穩定
Looney真係佢好好既學習對象
講天賦wiseman贏10條街
但looney係場上永遠都可以係正確嘅位置做出正確嘅判斷
點解勇士Fan shop 又無撚咗oubre 波衫
印都無得印
真 有冇ching搵到link 我都想買一件
定律嚟2連勝會開始憧憬playoffs可以打到幾遠,之後2連敗又會講要trade走邊個,不停loop,不過都希望聽日贏到,難得正選打翻起,食住個勢上
....你知唔知防陣有幾難?
F得4個位,你點數到見頂入去?
聽日應該被大炒
之後就講trade 人
今年見頂防守數據算top喎 而且佢又成日守對面球星
定係防陣要睇埋成隊防守效率?
1.防守數據算top?
有幾top?
Block 1.6+ steal 0.6
top? 咪玩啦
block 排12,但對上11個人得allen steal 低過見頂0.1
其他全部高過or=

2.防陣當然重視成隊防守效率
勇防守DRTG只係中遊,邊度會有球員入到防陣丫
何況隊內見頂drtg都唔係主力中最好⋯⋯

3。唔該睇埋佢對手先
防一防二 F位得4個位
AD 字母 入硬
kwahi 8成
你覺得見頂爭到最後一個位?
如今的NBA最佳防守陣容評選由123名作家和播音員組建評審團投票完成(From Wiki)

不過呢啲主觀當客觀嘅評審,有時都會係出名嘅球員有利,不過入得防守陣容都唔多唔少係球隊第一防守核心。

不過Wiggins想入嘅話,就要睇佢做唔做到亮眼嘅數據出嚟,雖然數據唔會反映所有,但冇D實際嘅嘢好難會有一比選票Wiggins,正如Thomson都只係入得一次最佳防守陣容第二隊。
不過呢啲主觀當客觀嘅評審,有時都會係出名嘅球員有利,不過入得防守陣容都唔多唔少係球隊第一防守核心。

唔同意,反而會係當屆防守最好果幾隊既角色球員比較著數,詳情睇呢兩年公鹿,筆掃都可以防一陣
計少咗今日果場sorcheck返數據字母都係1.1+1.1姐 不過鹿成隊防守係top
見頂好似holiday咁入?
Holiday入果兩年分別1.5+0.8同1.6+0.8
Pelican防守都係中游水平

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞