[劫富濟貧] NBA 金州勇士球迷討論區 (7) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Poole manioon smailxxx落g league
勇會唔會有空位位交易簽人?
唔係已經爆晒CAP咩?
單防唔夾curry is 侮辱
好似重有一個位
唔計 Klay(傷病特例) mannion & AS6 (two-way contract)
而家total有14個球員
更正: 係 mannion & JTA
wiggins打木狼係咪落力d, 今場另一焦點係狀元vs榜眼,但打落冇乜睇頭,呢場贏得好,下場都要keep住
今日出多左Mulder同Lee,場上空間好好多
下半場見到狼有2v1手感啦,下一場一定夾到佢老母都唔認得,實搵Okoge煩鳩住佢
今年啲rookie
好似有交易傳聞, 傾緊同塘鵝trade KOJ 出去
唔好啦 KOJ防守幾正,進攻都開始有返d節奏
不過都係考慮合約問題
火箭果3個幾有搞頭
Wall換Westbrook賺到笑
同NOP trade賺定蝕?
換jj既話就防守換3分
後衛curry+jj 面防守一定爆
但進攻空間會解放
唔係話唔trade得oubre
但勇嘅人好少守到鋒線 仲要好似換lonzo/reddick
guard位太多人
同意留返KOJ , 真係換返2/3號位返黎打防守好過要射手.

真係要trade 既話, 兩簡一Ball 有機會既, 因為佢防守都仲算合格加上戰術理解同球商都唔錯, 不過進攻一樣唔穩定.
Ball幾啱做livingston 角色 不過攻弱守強版
勇呢排將後鋒新仔擺去g league所以會換都唔奇
但我覺得前提係ball肯續約同埋勇有後續trade鋒線頂oubre個位
Ball就要頂薪
勇士冇可能比得出
Ball仔憑咩要頂薪
咁佢想要都沒計
唔係話佢晨早同NOP續左約
想吓好了 咁嘅數據 最多1500萬一年
佢依家份約就係呢d 水平,
有d overpaid 啦我直頭覺得, 因為佢仲要有d 玻璃體質. 我就唔會想要bal 入勇啦
冇撚有錯
要trade Oubre加強進攻
不如開發下Wiseman好過啦
諗唔到trade koj既話 湧想要d咩
再換走埋KOJ 防守真係冇架啦, 其實而家勇士班人單防能力ok, 係欠缺團體防守默契, 補位慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞