[劫富濟貧] NBA 金州勇士球迷討論區 (7) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
“出名”球員,同“角色”球員未必唔可以係講同一個人嘅,當然我唔係想呢方面作討論,可能我用字唔係好準確。

Eric Bledsoe值唔值得入呢個問題,確實有人討論過,但無可厚非Bucks“ regular”上兩季的確防守上做得幾好,而且佢哋偏向係團體防守,各starters都有番一定嘅防守能力,我睇番上季直頭有3個人入圍最佳防守陣容。

但正如我所講呢啲評審係好主觀,成對波打得好,自然會有好嘅印象,自然會多人睇同討論。數據上Eric Bledsoe steal方面的確有亮眼嘅成績,而且一向對佢嘅評語都係守優於攻,無錯明氣上的確近年嘅入圍最低,難道角色球員一定唔可以入圍?不過你又講得啱,佢某程度上受惠於Bucks,但唔等於佢無資格入圍,成隊波防守效率高自然會多人有獎分。
防守數據唔止睇block steal數既 而且見頂Block數量算高 係佢之上既基本都係中鋒 加上高階數據 係佢防守之下對手fg 3fg 全部低一截 每次對大牌球星 單防kawhi lbj 人地命中低幾多 呢d對位都會加分啦 只係到時投票有冇印象流就另一回事啦 所以先話要成隊再打好d 戰績好最有著數
佢SF身高守SG優勢超大
下年冇左Oubre佢就要守返SF
到時先見真章
就係想知又停賽又遲開季又要all star game
點打到72場
見佢3月後d schedule又無排
而家nba都係見步行步,延遲左既比賽又要搵位sip, 又要夾其他隊,我以為今年取消左all star game
準備開波
Booker 唔出?
希望今日突破到二勝二負個loop
啲防守廢到
Looney頂唔到ayton
Wiseman啲走位同戰術理解有進步
今季未試過3連勝
啲鳩波開始又出嚟
手感仔好撚hot
今日咖哩有手感應該有得打
Wiseman今日啲PnR唔錯
靠Curry 拉分
造比Wiseman呢段比想像中好
佢既企位、攻籃時機都唔錯
入唔入始終都關經驗事,係要啲時間打磨
睇嚟今場又要失百二分
又黎後備追分
咁快燈
CP又抽人凳仔
下下畀CP3 拍入罰球線輕鬆起手
破頂嗎今日?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞