[劫富濟貧] NBA 金州勇士球迷討論區 (7) Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
post game interview: klay interview steph
表現穩定係好事
佢基本上係角色球員心態,搶分靠晒curry
同埋佢單打技巧都未係好純熟,比較穩定都係中距離pull up
除非放多啲球權畀佢,否則目前呢個定位係最啱佢,打多啲防守
好境靠curry
絕境靠Thompson
保底靠見頂
呢d唔係應該球迷樂於見到既穩定咩
好過oubre場場擲骰仔咁,太神經刀
當初簽佢返嚟,大家都係expect 場均廿分左右,所以佢其實交到貨
klay場均得分都係咁上下,當然拉spacing見頂冇得比啦
係好事 啲三分好穩定
佢係低位打啲bully ball效率唔錯 但通常都係跑唔到戰術先比佢打
好正
個interview好過癮
Klay
今季佢啲三分真係穩定
上季得33%,今季直接升到40%,進步好多,手感啲引力都有料到
西區今年真係激烈刺輸一場由第四跌到第九
二月個賽程唔易打,希望趁牛仔近排個勢麻麻可以贏晒兩場
火箭都追緊上嚟西四到十四都差唔多cls
你望吓個po名
希望唔好畀人攞嚟止血
Klay clowned Rodney McGruder after the game: “This dude might be out the league soon, he’s probably mad about that”

Klay 好鬼正
klay做乜辣火頭
見頂三分命中率追到淫klay, 之後就要追三分球命中數
依家見頂平均每場入兩球,而淫klay就大概三球左右

如果見頂可以平均入到2.5球咁上下,咁佢應該算頂到淫klay既七八成啩
完場嗰陣 McGruder唔知做乜衝去勇士bench理論
而家應該有六成 klay啲得分爆發力同無球跑位太勁
下季正選有四個都唔放得 個spacing會好勁多
就今季而言,應該勁過勇士時期既HB啦
總結:kelly換klay=完美

今日勇士得10球罰球
Pistons成32球
Pistons到底有幾爛
但klay 做咩咁講既
其實係邊個搞事先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞