iPhone 12/pro/max/mini 手機套 / 保護貼討論 (10)

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
Nomad 出左貨
原來係香港寄出
唔怪得得幾蚊美金運費
巴打係咪官網order?

尋日訂,應該聽日到
等你開箱同試下叉電實唔實

用nomad case 連埋Apple wallet 放入褲袋,點知搞到咁。以後唔用nomad case
只可以話Casetify啲皮唔值得4舊幾水
4舊幾水買官皮都好過佢 仲有MagSafe添
講難聽啲就係俾咁多錢買Casetify同買垃圾無分別

要值得呢個價既就Nomad/UNIU/Grams28
Prices ranging from $3XX-$4XX
同價位 但係啲皮一定值回票價 屌打Casetify

要講缺點就係UNIU無MagSafe同重身少少
Grams28好薄但可能鏡頭位墊得唔夠高 (詳情可以爬文)
Nomad無入手我就無資格講喇 要問下其他巴打 但睇圖就唔會薄得去邊咁
我都屌左個
皮殼點都會甩色架...唔係架咩
出面好似得一兩條片review 呢隻case
想睇下人測試下都無得睇
唔知,但so far 之前用官皮兩個月,完全冇呢個情況
啱啱收左貨
試左belkin 3 in 1 MagSafe 同埋原裝果隻MagSafe charger 都實

不過wallet 就無官方皮套咁實,但又無otterbox 咁鬆
詳細啲要晏晝拎出街試下先知

想講條邊感覺硬淨過原裝皮套好多,重有啲皮味
Catalyst好正
貼合度手感質感
背面係咪霧面?
新版係
犀牛盾Mod NX獨家設計款邊框背蓋兩用手機殼 - 透明背板

落單五日後今日送到,感覺札實,側鍵唔難撳
開窿夠大,叉電線應該唔會插唔入
想問會唔會太厚同個框好唔好渣手
之前用iphone11同膠套
而家12pro加Bumper又唔算好厚,四角圓邊唔算頂痛手指
條bumper物料冇矽膠咁大磨擦力,打斜挨住其他野比較易sir落黎

抗跌應該好啲嘅,之前跌落石屎路尖位,個膠套都桔穿咗,機角留咗個跌痕
好似幾好遲啲出去睇下有冇實物摸下先
我之前買左普通版,而家心思思,等ching包膠
你想試啲咩
Ching買左咩色?MagSafe 會唔會好快有印?謝
mini啡皮套定裸機+wallet好
唔想太重
啡色
MagSafe 印應該無咁快試到
我官皮用左兩個月左右,開始有小小
今生只用spigen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞