iPhone 12/pro/max/mini 手機套 / 保護貼討論 (10)

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
已經等唔切
300幾我依家用返UNIU Cuero
可能塊皮無Grams28咁靚 但我覺得撇除呢樣
其他aspects UNIU完勝
觀塘廣埸見過
有圖分享嗎?
用緊黑皮,冇咩問題
Same
Official啲殼今年嘅Quality真係好曳喎 我隻silicone都甩甩地 用咗一個月多啲

btw MagSafe餅條電線參差到
官皮都搞成咁
之前一直諗緊出唔出官皮
依家又要物色有冇其他高質case
皮一定會變深色架喎,因為吸咗手汗、油脂
可以google吓iphone leather case patina
除左黑色皮 之外 其他顏色用耐一定會變黑, 不過皮革殘殘地先好睇
l

早兩日買咗個nomad ,用左一日就搞成咁。不過d皮真係好正
班人未見過啡皮?
有跌過定同鎖匙袋?
nomad皮好似厚身D軟熟D
冇跌過,係放埋同個硬身card holder 一齊。
Nomad 皮比官皮係厚身d

有深綠 Navy同Saddle Brown
我都有隻深綠, 不過嫌佢太重同無 magsafe, 轉用返官皮算
你再google 下就發現今年啲皮大不如前
連啡皮變深色都唔同以前咁成個變,淨係得角位識變黑
其他顏色直情係甩色咁款,唔同以前愈用愈深色
所以官皮黑色最穩陣
啱啱訂咗犀牛Mod Nx 連運total 1000twd
我諗住聽日walk-in買機連膠殼同mom貼買
但我見佢官方張$148 mom貼得3h硬度會唔會好易碎呢?
12 pro max用原裝case加imos玻璃貼,係1m唔夠跌落地,右上角imos貼個黑色邊位跌到碎左.....個原裝case右上角食唔實部機,一跌個角位就甩左出黎,搞到塊玻璃貼食到正....

有d咩防跌防撞case好用? imos case如何? 有無邊到款耐撞又好揸手唔會跣手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞