iPhone 12/pro/max/mini 手機套 / 保護貼討論 (10)

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
睇片幾正
但官網rendering 張圖又好似有啲厚
同埋冇magsafe
我用緊belkin條邊ok喎冇咩塵
尋日指甲刮到D印字 甩左D色
各位ching 我想買個透明殼, 有冇咩牌子比較好, 可以推介下?
做咩成日有人推呢間貼牌野
想完美體驗一定係入原厰配件
咁弱雞
用咗一日,發覺得d 皮係好滑好舒服,殼就比犀盾薄身好多,拎落係舒服嘅,但個magsafe 係明顯無咁吸,我之前用犀盾modnx bumper +背貼水凝貼+Moft magsafe wallet, 係好穩陣唔會左右fing.
依家換咗grams28+moft 係覺得佢鬆咗d,即係個殼個磁力係弱過裸機 想咁配搭嘅巴打要留意
多謝你分享,本身就係想grams 28 + moft 。咁應該會放棄了
巴打如果想用支架case可以考慮uniq transforma
巴打入面個magsafe 位有冇一圈透明野?
有,無理佢
grams28隻藍同moft藍色實物係咪差好遠?
有差距,moft 係藍偏灰(用咗個幾月),grams28係寶藍dd, 仲要真皮有油光有光澤,而moft 係植物皮,手感同目測都係比較乾,唔滑但未到鞋手。
拍埋一齊用,暫時感覺係明禎拍埋米雪咁
我個moft係藍色咁grams買黑好似好啲
同埋鏡頭位真係要小心
機背向下擺喺檯嗰陣 鏡頭位真係會有硬物撞擊既聲
佢個鏡頭bezel根本raise得唔夠
睇佢website話會比個lens面再厚多1mm出嚟墊一墊
實物嚟到個bezel根本係同3隻lens摸平
1mm 咁既話 官皮好啲喎
膠啲色又靚又多,但係好黐塵。焗住用皮
你買咗幾耐先
有冇巴打有用overdigi既殼?
之前有用過uag,睇到overdigi又幾吸引
想響overdigi同uag之間選擇一個黎用
Overdigi

uag

補番張圖先
好撚柒
咁你用邊款
我買左兩隻

一隻用左半個月,一隻用左一日,兩隻都唔太痴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞