[今冬已寒] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(40)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
jo suite?
老闆屌政府屌到仆街,反而其他修鞋店就難講
以前淘佬買落 係幾抵著
因為我腳x得嚟 屎忽又好撚肥
所以想造闊啲 望落直啲
請教下各位巴打 想買件casual既sport Jacket, budget 3000-4000係咪都係好似第一頁既表咁推薦suitsupply?

同埋navy/深綠色既sport jacket 可唔可以配牛仔褲,會唔會d色唔夾/唔啱規矩?
試下Spier & Mackay
最近要平可以考慮Spier & Mackay
https://www.spierandmackay.com/collection/sportcoats-liquidation

配牛無所謂啦
好既 唔該巴打
唔該巴打
暖返少少可以著牛Shirt同AC Tweed Safari

香港有冇地方有賣? 想彩下個cut 岩唔岩著
純網店,佢Size chart好準
巴打你係咪之前有post 過?有無review?
頭Post有:
如希望試其他Cutting,外國貨可考慮Spier & Mackay,同樣half canvassed (半黏襯)為主,一樣機制,而款式偏向 Neapolitan,闊 Lapel,無扁墊及輕度裇衫袖 (Spalla Camicia Shoulders), 3-roll-2,船型胸袋(Barchetta Breast Pocket),比較偏Causal,跟SuitSupply又是另一風格。

依家99-249USD抵過Uniqlo,重諗乜
睇過lu,sale 果啲都無我size
我應該要34S
Slim 34S大量喎
係喎,原來要揀埋slim
睇岩有件深啡 249
上網睇到有個牌子叫Tricker’s 大家認為如何
岩就買
件 Safari 係佢件RTW 得黎??定MTM
MTM
最瘦時整、依家著背摺會爆曬
你肥左太多

想問問呢隻色算唔算易襯?
會唔會著出黎線老積?
幾好襯既,至於出黎咩感覺都係睇點襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞