香港啲男人係咪窮到傻咗?

536 回覆
2579 Like 180 Dislike
佢地成日ff有錢嘅人生活應該一帆風順
大佬啊 我地每個人都有好多嘢要煩
我地嘅唔開心咪又係唔開心
邊有話窮人嘅唔開心係唔開心啲架
Sor for 1999
佢啊媽都窮到傻咗 朋友上嚟食飯夾飯錢都講得出口過門都係客呀 真係好撚失禮
一個男人=香港d 男人
見樓主咁on9, 香港d 女人係咪都on99咁嫁
好連自卑喎
咁都溝到女
係屋企食飯都要夾錢 仲要係老母提 真係第一次聽真定假
窮人唔開心係真係唔開心啲,有錢人既煩惱窮人都會有,而有錢人無「窮」呢個煩惱
明知係屎仲要去食,怨得邊個?
特別自信心低既男人係鍾意透過踩低其他人去獲取虛榮感
但係其實係好傷害到人
而且講嘅說話都唔中肯
我會覺得其實每個人都有佢地自己嘅煩惱,同埋壓力。當然個壓力嘅來源唔會一樣,我都唔否認缺乏錢係呢個世界都幾困難,但聽到個個人笑有錢人自殺之類就會覺得好心酸...其實佢地都有佢地嘅慘,只係唔係表面姐

點解男人會咁。。
一無錢就好似無晒自信心咁
真係好撚多自卑男人 番工見唔少 見到人哋好都要踩兩腳
見啲女同事換名牌袋就單單打打 話咩你就好啦有男朋友養,賺錢買花戴 啲有少少家底fg揸車番工,佢又話咩有父幹真係好,酸撚到
大佬啊 你咁諗都唔好係人面前講啊 買個袋有幾貴啊,幾個月人工都買到啦
收嗲啦 臭雞
咁條仔真係好撚on9,有壓力同住咩樓有咩關係
以前有個窮撚ex
話中學d朋友淨係有錢果班小圈子唔同佢玩
我買野送比佢,佢就比返錢我同我講「我都知你撈得好唔掂」
但明明我完全冇生活壓力,只係平時遷就佢去食平嘢(同埋AA)
成件事根本自己窮到自卑覺得只有窮人先同佢埋堆

另外佢知我住私樓後,有次拎d野去回收箱
佢膠袋連未分類既野一野扔入回收箱
我屌佢做咩咁做
佢就話「我住果度d人平時都係咁嫁啦,邊似你呢度d大戶人家分開擺」
好小既事但可以睇得出自卑窮撚有幾劣
煮飯點撚樣夾飯錢
啲米點計呀伯母?
感覺呢d人好快會好似前排個工程毒撚咁殺死自己條女
感情問題一律建議分手 何況條仔咁自卑 以後條女月入高啲係咪理所當然要條女出多啲錢負擔屋企支出洗費?
呢個真 窮唔緊要 極度自卑+玻璃心先係問題
同呢啲人一齊好辛苦 感建分
個ex 就係咁 我買野俾自己都俾佢串
平時AA 制 我食貴啲又話我奢侈
讀書叻過佢又比佢話我令到佢俾啲friend睇唔起
屌 作故仔咁撚樣
自卑又自大 屋企都有問題 去食飯夾錢都做得出 肉鳩酸
咁自卑嘅男人以後見到條女成功過佢就會妒忌 分分鐘逼佢留係屋企做家庭主婦 等陣自卑得滯開波家暴咁點 分啦
大家不況起下底再答佢啦成班中伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞