香港啲男人係咪窮到傻咗?

536 回覆
2579 Like 180 Dislike
Okok chill 你再講嘢真係失禮晒全部男人
你話失禮就失禮咩,自我中心到咁,我同你嘅對答人哋自己有眼睇
Yea
自從連登鄭則仕事件之後
我為我自己生得唔差而慶幸
你嘅朋友就係我
一語中的
又唔想出錢養人

人地有錢嘞
就輪到自己insecure
係你個fd 條仔傻既,唔係香港d 男人
咪亂咁屈
係窮撚公屋師奶叫人俾錢
叫你朋友小心
呢種男人嫁左之後真係好大獲
利申我老豆就係咁
自卑 搞到勁自我中心 自以為是 目中無人
吓 男女平等唔係應該AA咩 而且個問題係宜家條仔係自卑到自大
我個frd條仔都係咁
成日踩佢 話佢蠢 著衫唔好睇
講到自己可以點點點幫我個frd
明明最廢就係佢
咁如果條仔月入高啲
出多啲錢負擔屋企支出洗費有冇問題
你呢d女權自助餐唔該收皮
女人可以自卑得,男人唔可以自卑?
你呢d唔父權思想係乜?
搭順風車就應該自動波俾,人情世故嚟
約出街另計去玩仲計咁多
收廿蚊叫做象徵式,本身搭車都係咁上下價錢
唔收嘅話會成日俾人R 免費車搭
講明AA的話咪有問題 有咩好拗
我focus嘅問題係在於 條仔會用自己自卑嘅位嚟做把柄 然後情緒勒索嗰女仔去服從自己嘅要求
例如覺得條女事業成功過自己搞到佢覺得自卑 有機會用呢樣嚟要求個女仔唔准出去做嘢
講一句起哂鋼
講夠你朋友味
老姑婆冇男人要變仇男
咁似我,睇得多連登加想威比個ex阿爸媽睇搞到更加自卑,然後比佢飛左
佢叫人搭佢車炸喎人地個個本身想搭巴士的士。
叫人搭佢車咪叫人比啦,又要威又要人夾錢比佢威。
又唔係人地求佢車埋

其實係佢想揸車去目的地又怕油貴,迫大家坐佢車分擔下開支炸。
其實真係可悲
我ex又係住公屋,我每次單獨同佢媽咪食飯都一定係我埋單,同埋過時過節要送禮物畀佢媽咪
佢明明連車牌都冇(當時我未知),甚至連學都冇學緊,但就會上網睇車,表現到好似自己有車牌咁
我重見過佢高登啲post,發覺佢明明只係讀nursing但扮醫生同人傾病症
好彩唔使再同件垃圾一齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞