香港啲男人係咪窮到傻咗?

536 回覆
2579 Like 180 Dislike
香港社會係依方面真係好反智
一邊屌買唔到樓
一邊話high tea 都係幾百蚊姐

淨係識得屌鳩政府推高樓價
但自己又月月清
你見唔見到最後有個? 而且好明顯個問題係指名緊窮嗰啲
買樓同high tea冇衝突喎
咁香港係買樓貴呀嘛 你想點啊 係咪買唔起樓就唔可以食貴野着靚衫
你個fd男朋友咪直接講囉,係要起個標題引戰,你係咪好撚悶無人同你傾計,定係驚開個post無人回會好柒
咁都有女 先係問題
你朋友好豬而佢男友好靚仔?

唔係真係諗唔明呢啲人仲要黎做乜
真係做朋友都嫌煩
唔會呀 睇你繼續喺度搵存在感 好有趣 咁你唔好駁嘴咪唔會引戰囉 你可以冷靜啲喎 你覺得我係話緊你?
感建分
你幻想係覺得我覺得你係講緊我都無所謂,反正連登大把人靠幻想開post,再講你嘅係咪真有其人真係其事都唔係知咪真,反正入面嘅人和事都唔係你開依個post嘅目的
香港啲女人係咪肥到傻咗?

而加啲港女要求高撚到。。。
https://lih.kg/2358231
依樣嘢唔係雙向架咩?

你可以啊 當然可以 但唔好fing曬d錢個陣又怨買唔到樓
因為買唔到樓 原因唔單單係樓價 仲係因為無儲錢
講緊個普遍性

你當然可以又買樓又high tea啦
屋企人港島九龍有7,8間屋收租 我自住 同條女半島hi個T都要問你意見?你失智乍 幾時屌樓價 佢升我不知幾開心 依家係屌你d窮眼光又淺嘅人
講緊社會普遍性
你唔需要衝出黎炫富

你咁樣好柒
好心唔好咁離地 香港地你做醫生 幾萬一個月都未必到樓啦 唔係怨買唔買到樓嘅問題 知唔知咩叫生活質素 冇人會日日食hightea 只會間唔中食下貴野 如果係日日食嗰啲都唔會窮得去邊
係香港窮的確係好慘

你未窮過 未知民間疾苦 就唔好自以為是啦
你(朋友)條仔係咁, 全香港男仔都係咁?
充大頭鬼
我條女人工低又要日日食好西買靚衫又想買樓 問佢以佢人工點買?佢答我你送
咁樓依家就係咁貴
無錯 佢係貴啊
依個可能係社會既錯

個問題係 咁依班人係咪真係係樓跌既時候買得到先(我假定佢係想買先 想上車買樓係普遍香港現象黎)

定還是係已經及時行樂曬?

做人係要有取捨
由你用PS4做例子已經知你咩料
一黎食貴野買貴衫唔代表儲唔到錢 二黎同埋一定要買樓嘅咩?覺得香港啲樓唔值咁貴 所以唔買你吹咩
一定要逼人跟住你嗰套行 做樓奴 ?洗錢開心咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞