香港啲男人係咪窮到傻咗?

536 回覆
2579 Like 180 Dislike
事關我朋友嘅男朋友

我朋友呢就最近返工比較壓力大 又要趕project果啲嘢
佢就同男朋友傾訴啦 點知佢條仔講:「 我都未話有壓力 你有私樓仲壓力大?

類此事件已經唔止一次

佢條仔成日同我朋友家底做比較(佢男朋友住公屋)上到去我朋友屋企 會喺度講 「你間房都唔係好大姐」成日提住自己家道中落 以前住過私樓 食開貴野

朋友去佢屋企食飯 佢阿媽會叫我朋友夾飯錢 但佢唔會出聲 唔會比返錢我朋友 但明明佢都上過我朋友屋企唔止一次

係咁講有拎零用錢嘅人都係垃圾 話食high tea 着名牌嘅港女係雞

諷刺嘅係 著衫要問我朋友意見 點樣睇落有錢啲

搵男朋友唔係一定睇錢 但又窮又自卑真係好撚煩 俾我揀真係寧願揀有錢 至少門當戶對
我真係唔知比咩反應朋友 應唔應該插手叫 佢飛咗條仔
好柒
上得連登多
呢啲男仔執到真係喊三聲
香港好多傻鳩 當左連登真係生活指標
「 我都未話有壓力 你有私樓仲壓力大?

sor, 笑咗
大家小心!!!!樓主個標題有極高誤導性!!!!想乘機分化香港男女!!!同連登仔話全部港女都係雞一樣咁衰!!!大家唔好比人帶風向!!!
係咪鳩吹
夾飯錢真係好柒
睇左幾次 開頭睇錯 夾「飯送」
仲係到諗 乜鳩唔會夾比你朋友
聽落好度縮
連登no 1 principle

有錢人唔會有抑鬱/壓力
真人真事
乜撚嘢分化 係咪唔俾人講真話
感建分
我發現男人通常都接受唔到自己人工低過另一半
好易自尊心強
講嘢單單打打 好煩
夾飯錢假左d
煮飯食夾乜撚嘢飯錢
所以話男人真係好難服侍 揀有錢呢又俾人話雞 有錢過佢呢又要照顧佢自尊心 發覺香港好多自卑男
買餸要錢㗎嘛
分手囉屌!
公屋有咩壓力
好煩呀有啲男人 又話要有自己空間 又唔想輸俾另一半
事實真係能力未夠又面對唔到自己
咁點搞。。。點先有進步
仲有一件事 好多男人鍾意貶低女人搵價值
特登整到好似你係低啲咁樣

我朋友係認真拍過幾次拖 大約6次 平均每次都兩年 咁當然拍拖會扑嘢
而佢現任男朋友 之前拍過三次 都扑過
但係成日介意我朋友 覺得佢好污糟 淫賤 接受唔到
唔明有咩資格 使唔使計埋幾多次進進出出 cls
我心諗接受唔到 就飛撚咗我friend啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞