香港啲男人係咪窮到傻咗?

536 回覆
2579 Like 180 Dislike
香港啲窮撚男人真係特別on9架
千祈咪撚同呢啲人拍拖
飲支水都要AA、見你生活好過佢唔抵得要踩你幾下、間屋唔夠人大一係笑人層樓貴,冇嘢笑格硬搵嘢黎笑,但完全意識唔到自己係on9咁
帶呢啲人出街見朋友親戚都冇好面
韓國衫又點撚樣係淘寶買啊up乜春
韓國衫都有牌子架
佢可能係吹水,但真係有呢D人架
識人叫朋友上佢屋企食lunch,整碟19 pasta
夠膽死叫人比返15蚊佢
傻鳩窮撚港男咪又死慳死抵買隻爛鬼勞post ig
係啊,溫柔小鳥依人果種靚女仲通常唔想做野想我養埋佢
啲傻鳩最撚鍾意預設所有女人一定係窮
預設女人買手袋一定係男人送
萬幾蚊定幾萬蚊手袋正常人都買得起啦
男人就一定好撚有錢架咩
如果係咁所有連登仔老豆一定好有錢,連登仔全部都有父幹,香港冇窮人啦on9邏輯
分手 睇到一半就諗起巴士插死女友個工程師
咁你個ex係咪都係咁
唔知大家有冇睇開couplemurmur 裏面啲嘢我真係信 女仔有返咁上下身家 真係唔建議同窮過自己好多嘅人一齊 乜嘢都計到盡真係好辛苦 好似同個會計師拍拖咁 不過都係要睇人嘅 費事連登仔又話我打沉成船人
High tea一餐最多咪又係三百蚊,你以為香港係非洲啊傻鳩?
學生返半日工都有啦低能仔
點及得上啲廢柴窮撚港男買二手牛肺車充大頭
連登仔嗰啲嘢又唔計 之前咪有個post 人工得1-2萬 死都要養架車
唔係好明 香港大把高層 高收入係女人 咩年代 只係得男人出嚟做嘢?
我都試過上ex屋企例牌要買花膠,鹿筋之類補品食完飯佢老母問我拎錢話餐飯煮幾錢
呀媽係女人
咁分啦,咁痴線
係連登世界得有錢仔,冇有錢女架
女有錢一定做雞同靠男人
好誠實啦我 又唔啱你心水?
我都聽過你呢句
聽到就覺得好煩 壓力大提起人工幾多壓力都係大架啦
佢又要自己內心係度比較
正常人思維唔適合套用係連登討論

啱啊,如果個女仔條件好,屋企千幾到幾千萬身家,緊係搵返同level既人拍拖啦,level差太遠,計都傾唔到啊,仲拍咩鬼拖,呢啲人你帶出街同佢食fine dining都覺得失禮啦,食餐飯又猴禽成個好似頭訓落個碟到,食嘢 japjap聲又快又un 腳,一啲禮儀都冇,好撚肉酸 ,好啦食完飯埋單(女人埋),個核突男人一見到張單大大聲講:「哇,吓?要三千幾蚊咁貴?我食咗啲咩呀,唔值囉!」 個下條女,個下你貼錢請埋佢食飯都覺得丟架

btw你係連登討論AA,金鐘連登仔會答你食件蛋糕AA都係應份,否則=雞
唔知金鐘連登仔同自己老母係咪咩都AA呢
飛左條仔囉,唔好講朋友唔等於你
點解咁都可以溝到女?
拍拖後先開始現形?
佢叫吳欣鍵?
屋企有幾千萬身家都要揀你?想搵富婆養埋你食軟飯咪直接啲講囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞