香港啲男人係咪窮到傻咗?

536 回覆
2579 Like 180 Dislike
唔吹
我只係想講 唔好一路怨買唔到樓 一路洗曬d錢

而且 買樓上車 係香港人普遍願景/夢想/追求/目標/社會氛圍 我諗你唔反對掛? 唔係跟我個套 我只係講緊一個普遍既社會現象

咁如果你係可以洗好多錢又儲到好多錢既人
咁我既說話好明顯唔係對緊你講
而事實上 我都唔係對緊某一個特定既人講
係講緊「普遍人」
女人可以二次投胎
你放錯焦點 如果香港啲樓普遍係中性價 照你呢個情況嘅立場你係啱 問題而家香港啲樓係全世界最貴 有冇儲錢都好 邊個屌香港啲樓貴都唔會錯

同埋其實你唔使咁擔心呢個問題 真心想買樓嘅人 要供樓嘅人 一定會儲錢
男人亦都可以 男人做鴨女人做雞 連登仔成日遺忘做鴨呢個職業做乜 男人啲柒野又收收埋埋當冇發生
以前仲細,同過個公屋ive仔拍拖
住葵興邨買左就當自己有父幹,你屋企好彩派到租置屋邨咋
條邨又梅又舊成浸老人除屋又細都好意思拎間屋黎打飛機
送個幾舊水既longchamp袋俾我就開到聲叫我買個3k既paul smith銀包,仲要揀埋邊款
食飯aa就唔洗講,但我買埋佢個份野食又唔見佢會主動俾返錢我
去街計住唔好去太遠,因為車費貴
又孤寒又度縮又自私,窮唔緊要又要覺得自己有父幹,真係好嘔心
辛苦你啦 記住可一不可再 香港地係咪好難搵到個冇錢得黎心態又擺得正嘅人
慶幸我已經搵到了

公屋ive仔呢件事令我學會女仔唔好放低身段同一向既生活方式,去遷就忍讓呢啲自卑又自大既撚樣。呢啲唔係叫好女仔,係蝕底
想二次投胎要有條件 唔係個個女人都得
畀過公屋仔屌一生最大敗筆
港女普通樣都可以揾個工程毒撚埋單
係垃圾毒撚冇資格要求姐
追post啦傻閪 佢係講緊我 我就唔可以還擊?

唔關你事你都加把口 又型得去邊啊
所以麵係揀返個大陸軸二代算啦
女人可以駛晒錢扮靚收兵
男人唔該真係唔好洗太多錢去女人度
自我提升
食過好野真心唔想食返窮野

不過,
男人真心唔可以太窮
因為,就算唔結婚都要有個錢旁身
就算無女
有錢

至少都可以揀叫隻高級雞,
而唔係200蚊個種

所以,
男人真係唔可以窮。
香港真心算幸福

以前我同個印度佬傾計

佢話如果係印度做工人

要唔食唔住唔訓

起碼6個月先買到一部IPHONE
香港?打一個月就買到2部
sor 打錯
應該係
女人 有錢過男人嘅話,拍拖就好,千祈唔好結婚
Agger
對自己生活有要求好正常
連基本生活方式都唔夾好難相處
都未計要扮蠢 做下把位比佢地攞返少少自尊
認同
有錢仔上連登都唔撚得?有時間當係娛樂吓
鳩噏冇成本 點吹都得

心智唔成熟就睇你唔識扮出
做人做到好似日日受苦咁
所以話女人盡量唔好揀公屋仔拍拖
公屋仔通常性格有好多缺陷 因為家庭原因
再加上佢地屋企人通常有問題
例如爛賭欠債
同呢啲人一齊預咗要同男朋友死慳死抵幫埋佢屋企人還債
低賤過地底泥

如果我將來有個女 都會叫佢唔好同公屋仔做朋友
連登仔真係宇宙最大笑話嚟
我講緊既係社會普遍情況
唔係特指你

你平時係咪開口埋口乜都第一句
「我屋企7、8層......」先?

咁既炫富方式真係好柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞