香港啲男人係咪窮到傻咗?

536 回覆
2579 Like 180 Dislike
你係咪記錯人
你有咪直接講囉 jm9?莫名嘅神秘感
家教好重要
有朋友同女性朋友出去食飯會全包 會幫手開門拎野又會帶紙巾 勁gentleman
一開始以為佢係咪想溝人
但係耐左發現佢對全部女仔都係咁
對男仔就除左俾錢aa 其他一樣做足
好想幫佢含
我都有朋友係呢種人,如果佢有女仔朋友唔舒服會特登去佢樓下車佢去醫院,陪佢睇醫生再送人返屋企

問佢係咪想溝女,佢話唔係,只係覺得男人有責任照顧女人

呢啲人唔會係金鐘連登仔入面出現
連登仔:「虐待死啲女人啱㗎啦」
係!!!! 真心配服 又唔係狗公個下先好野
我朋友話有時怕會唔會做多左搞到人地以為佢想溝人
笑到仆街
我都試過俾人叫夾番油錢仲有隧道費同泊車費
我接受到呀 養埋我都可以最多我係屋企湊仔
我試過同fd出街 其中個車主成日叫隔離位俾返20蚊隧道費

次次隧道費都唔係佢自己俾
但我地明明堅持話要自己搭車返去 條撚樣求人坐佢車又叫人俾返隧道費
以前fresh grad 一路條女都搵得多過我幾千,無乜問題。10年後終於level差唔多,再過幾年我已經多佢一陪。
人工幾高, 學歷幾高 先叫上進?
竹門對竹門
唔係講笑 真係有男人咁 幾十歲人 uncle嚟
成日想請我老豆上屋企食飯 好鍾意大家傾計
叫過幾次 終於有次賞面食飯
食完竟然叫我老豆夾返錢
條友仲係專業人士 住私樓
唔係孤寒定窮問題 係好唔識做好無癮
最後聽講啲朋友都疏遠佢
個男仔聽到都覺得難相處
會咁講野 個性應該唔會好好
我有朋友個男朋友媽咪會叫佢卑家用
又係成日單單打打
女仔屋企有啲錢咁~~

最搞笑係個男仔覺得都應該要卑
Agger

成日講上進上進
都要有一定嘅基礎先上到位
而基礎要用幾多年先紥得穩呢?
無基礎真係靠天才波同運氣
過三十先嚟話要發奮圖強
想請問呢班人喺人生前三十年做緊咩?

好似行山咁
佢帶齊full gear話想行上山頂
而你只係輕裝上陣
去到某個位你已用盡所有資源
如果要上山頂一定要走返落山、返去帶齊full gear先再嚟
然而對方仲等唔等你好呢?
有人會等
有人唔會等
有人會話我揹埋你上去都仲得
有人會話我返落去揸車上嚟接埋你上頂仲快d添
等等之類
你覺得你係邊類、對方又會係邊類?

只可以話人哋想要嘅嘢,呢刻你俾唔到又說服唔到對方,咁你哋嘅人生已經唔再同步
我識果個好識計數,見幾個人會夾番隧道費即刻行西隧話快好多,話如果得佢自己一個就一定行紅隧。
女人好多都係面對強者先會小鳥依人
自己要枰下自己斤兩,有乜優勝地方
條件入面未必一定係收入
30歲搵夠錢有間公司想去讀書上進你等唔等我
你個位會夾錢
我識個個直頭次次老馮人地俾
問題係根本唔想坐佢車 佢自己求人坐話陪佢
死乞衣黎
要住公屋都唔係家道中落啦 連少少底都無學咩人扮以前中產
男人有鳩都可以好舒服
跳舞群組有個22歲俾富婆包起住九龍站上蓋
絕種啦
冇乜所謂咁咪好囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞