[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (40) 2021一定要見面呀

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
喔原來係佢自己改?即係本身叫sky既 但係要眾數所以就變咗skies
我都係而家先知雖然讀音唔一樣 字面撞咗禁唔用眾數得唔得吖 咁咪冇咁煩
讀音係唔同呀 係隻字似S kies
不過反正YG唔會理
又唔係官方solo飯名
最後都係不了了之
都係既 就算比中國個班改到海外個班都唔會改到
韓文得唔得吖스카이스
@yekki-grace:首先.!韓粉盒子粉絲她們連skies這個粉絲名字在使用都不知道 只有海外粉在使用!韓黃姐姐問了她們 表示反而因為和sechskies名字類似而覺得很驚訝並且心情會不好吧 說有單獨的粉絲名字叫treasure maker..(skies)國內粉絲完全沒有使用! !在沒有任何官方的基準下 我們一切以水晶男孩優先.
咁所以海外fans自己揀咗skies做崔既飯名
再由佢地同崔講 崔先知?定係崔自己揀出黎?
Sorry有啲亂
估一開始係海外飯幫佢改
然後飯同佢講佢個飯名係skies
可能佢都覺得唔錯
所以其他飯問佢果陣
佢都答左skies
明曬明曬
所以又係海外粉搞埋啲唔知咩
好心官方有個飯名就好好用 更何況唔係佢本人親自提出
不過韓國treasure maker都算有翻啲良心 唔同啲海外飯都齊用呢個名
中國個班快啲傾掂先

我覺得個團出道冇耐咁快有solo飯名係一件好可怕既事
好易有毒唯
仲要係個個成員都已經有一個屬於自己既solo飯名
海外飯唔跟官方飯名係咩玩法
咁佢地又唔係唔跟
只係官方團飯名以外再自創各自成員既唯飯名
方便唯飯稱呼自己
不過唯唯下就真係好易變毒唯
仲要個團咁新
頭幾年最好keep住啲飯既凝聚力先
其實得班海外飯咁快定唯飯名
韓國飯冇提嘅?
我有冇理解錯
海外飯應該係上年8月正式定唯飯名
睇評論韓飯係冇用依個名
不過韓飯未必係冇定唯飯名
可能只係唯飯名係韓文
同海外飯唔同
@YellowLover_han:團還沒出幾張專呢就整個人粉絲暱稱?中站想用就乖乖用韓文的翻譯版하늘sky唄,這麼大的站子用得著跟著其他海外粉改成複數?無語子
其實而家都好似已經有毒唯既存在
而家改埋唯飯名 唔單只中國連海外都用
盞越黎越多
@oylecodde:真沒見過這麼慘的正主非要被粉絲按頭取個人粉絲名團活個活的時候怎麼搞說團的粉絲名還是個人的haru還是說中國站子取的和前輩撞名的skies呢
咁個個團都有毒唯既 BP BTS仲多啦
係睇班毒唯能夠惡到令個團有幾大負面影響啫
就好似水晶
某前成員自己落場做埋毒唯
搞到個團反轉再反轉啫
但BP BTS毒唯都係叫返blink army
唔會另外改個名
頭先望下
658,462
幾箱啫
濕濕碎啦
其實就算團入面有人solo都會叫返團飯名
好似冇見過會改過另一個唯飯名
大家好,這裡是崔玹碩吧。很抱歉這麼晚還打擾大家,但是想要為一時心急而和前輩粉絲站子徵求粉絲名字意見而道歉。

就粉絲名一事,我們是出於尊重,想通過前輩粉絲的角度最後徵求一下意見。並沒有所謂的」死纏爛打」或讓前輩團改名這種不可理喻的行為,也沒有強迫貴站代替全體粉絲去接受,也舉出了其他相似的名字詢問貴站是否還會覺得不適。所以在得到貴站的回復和意見後,我們另尋他路,想了很多名字也盡可能地避開撞名。

事情的最初起因,還是因為我們這邊先發起了私信,所以為我們所帶來的所有麻煩,對所有人致以誠摯的歉意。我們也十分感謝貴站能夠接受我們的聯繫邀請,並抽出寶貴的時間和精力來給予回應。

https://m.weibo.cn/6420677656/4597060106193426
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞