IT界討論區:繼續都係狗 (9)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問下如果send CV或見工
好唔好寫或講上一間公司做過嘅project嘅實名
感謝

你上一間有冇保密協議
通常我會寫大概做過D咩,in既時候先再講

保密協議應該就無
咁我諗下點搞個CV先 thx

舊的project我都係in個時先會比人睇
公司而家要用.net mvc 自己又唔識
上網啲tutorial又教得好淺
想學都無從入手

公司係剛剛轉用? 如果有用開咪去dev場拎現成野玩下改下

岩岩轉工姐

更加要入dev場摸熟環境
叫同事開個folder比你玩下囉
感謝

你上一間有冇保密協議

保密協議應該就無

抄咗出嚟
想搵份summer intern
但見左幾間都冇回音
邊個話有手有腳就請

你業都未畢連個degree都未有講乜有手有腳就請

INTERN緊係做大公司,轉行都易D
反正你番垃圾STARTUP細公司都未必寫到CODE
it咁撚毒悶 仲有人做
it咁撚毒悶 仲有人做

寫CODE係起點黎姐
真係終點係做點人寫CODE果個
it咁撚毒悶 仲有人做

寫CODE係起點黎姐

我真心中意coding點計
it咁撚毒悶 仲有人做

寫CODE係起點黎姐

代表你重係站係起點
it咁撚毒悶 仲有人做

寫CODE係起點黎姐

代表你重係站係起點

it咁撚毒悶 仲有人做

寫CODE係起點黎姐

Same 鍾意寫java c# .net
it咁撚毒悶 仲有人做

寫CODE係起點黎姐

所以你個名咪咁
利申同你一樣
it咁撚毒悶 仲有人做

寫CODE係起點黎姐

所以你個名咪咁
利申同你一樣

我返工用嘅lang唔係我中意嘅lang,
收工我都花唔少時間學其他programming嘢
it咁撚毒悶 仲有人做

寫CODE係起點黎姐

所以你個名咪咁
利申同你一樣

呢個真,香港公司好多都仲用緊啲好舊既framework or programming language
好難搵到份工係自己想做既language,搞到我不時要MOOC
感謝

你上一間有冇保密協議

保密協議應該就無

抄咗出嚟

記得之前先有個Post講有個P仔抄左自己D Project出黎
結果被人告
it咁撚毒悶 仲有人做

寫CODE係起點黎姐

所以你個名咪咁
利申同你一樣

呢個真,香港公司好多都仲用緊啲好舊既framework or programming language
好難搵到份工係自己想做既language,搞到我不時要MOOC

我公司又少d用化石framework嘅
但係都係外面嘅世界fancy d
感謝

你上一間有冇保密協議

保密協議應該就無

抄咗出嚟

記得之前先有個Post講有個P仔抄左自己D Project出黎
結果被人告

抄code 出黎,有冇保密協議都死
感謝

你上一間有冇保密協議

保密協議應該就無

抄咗出嚟

結果被人告

Code洗鬼比人睇咩 個個都柒架喇

你上一間有冇保密協議

保密協議應該就無

抄咗出嚟

結果被人告

抄code一定收皮

幾錢人工

你上一間有冇保密協議

保密協議應該就無

抄咗出嚟

結果被人告

抄code一定收皮

返工有時做d細function, d好大路嘅util code,
平時都可以有用只係咁啱係公司寫過,
但係因為個功能都幾specific,
我諗左好耐點樣可以做番同一樣嘢比自己

幾錢人工

22k AP

你上一間有冇保密協議

保密協議應該就無

抄咗出嚟

結果被人告

抄code一定收皮

返工有時做d細function, d好大路嘅util code,
平時都可以有用只係咁啱係公司寫過,
但係因為個功能都幾specific,
我諗左好耐點樣可以做番同一樣嘢比自己

其實compiled source都唔抄得
你呢個Case, 收工用屋企電腦rewrite一次得唔得

幾錢人工

22k AP

其實點先算抄
例如我番A工其間dev左個algo用左落去
轉去B工咁啱有用自己背出黎用
咁點計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞