IT界討論區:繼續都係狗 (9)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

係咪九展番工?
個人覺得Written test 都幾on9;除非係做research果啲咁專門

考你識唔識google
有次條問題係問咩係iunknow 有咩method
直頭上網抄 最後比個人問係咪做過 點解識

有D唔比GOOGLE
我做過有d 係寫pusedo code

咁夠膽用手機搵source?
知唔知咩叫PEN TEST

如果佢無講明我會照google
做IT狗係搵/諗方法解決問題, 時間就是錢
個人覺得Written test 都幾on9;除非係做research果啲咁專門

考你識唔識google

有D唔比GOOGLE

問左畀唔畀google先好D,冇得當佢俾

利申,公司個written test for fg 正常人10分鐘可以做啱晒,code test可以google

考你識唔識google

有D唔比GOOGLE

利申,公司個written test for fg 正常人10分鐘可以做啱晒,code test可以google

有乜所謂丫
最緊要呃到人
一般都唔會講比唔比google
有時d 名詞真係唔識嫁wo even 你個practice 係做緊果樣野

考你識唔識google

有D唔比GOOGLE

有乜所謂丫
最緊要呃到人
一般都唔會講比唔比google
有時d 名詞真係唔識嫁wo even 你個practice 係做緊果樣野

無寫開sql 連sql join 都要google

係咪九展番工?

巴打巴打

點睇經agent apply冇消息,等一排自己去apply就好快有得in

Agent叫佢彈job黎睇先 同你拿哂料又冇消息比佢把撚

代表agent無幫你apply

wtf 我仲要首先上左agent到interview,仲要冇消息

反而自己走去apply就ok, 仲要係直接去間公司interview,唔洗上一次agent先

我經agent都係直接上公司in,唔洗上agent度

Agent 工有分secondment 或 direct contract

問天巴打仲有冇在HA做 我今年FG 有CJP offer 想問前途好嗎 升得快唔快
巴打巴打

點睇經agent apply冇消息,等一排自己去apply就好快有得in

wtf 我仲要首先上左agent到interview,仲要冇消息

反而自己走去apply就ok, 仲要係直接去間公司interview,唔洗上一次agent先

Agent 工有分secondment 或 direct contract

問天巴打仲有冇在HA做 我今年FG 有CJP offer 想問前途好嗎 升得快唔快

係咪九展番工?

open office來
全部工程撚來幾好玩
但唔係好撚毒果D,幾玩得
巴打巴打

入咩team? 千其唔好入C 5

正常升得快嘅代表多人走 代表...
聽聞以前HA請SA level 都要written test. On 9到震

係咪九展番工?

全部工程撚來幾好玩

係咪九展番工?

全部工程撚來幾好玩

學到既
好多野要學又要識畫埋圖
唔知你個位洗唔洗
始終果邊好多條LINE

有哂Path升職..
degree一定要有

正野大公司龍頭咁濟
收平入去做都抵

正野大公司龍頭咁濟
收平入去做都抵
咁講好似幾正
巴打巴打

入咩team? 千其唔好入C 5

正常升得快嘅代表多人走 代表...

升得快代表伏 ?
written test有咩問題, 一個test考到晒英文 coding, 特別係sql一考就知,得個講字你地做請人又會點試? 要人用口講code?

面對面都係睇下個人正唔正常
巴打巴打

written test有咩問題, 一個test考到晒英文 coding, 特別係sql一考就知,得個講字你地做請人又會點試? 要人用口講code?

想問下一般公司written test 會問d咩? java sql c#?

係咪九展番工?

全部工程撚來幾好玩

返過1yr intern
做左兩個月頂唔順quit左
個人覺得入面d人好撚毒
同埋入面d promotion唔係好好
做好耐都升唔到職
不過算係幾安定既
如果唔係住綠色線呢
返工係辛苦到pk

係咪九展番工?

全部工程撚來幾好玩

返過1yr intern
做左兩個月頂唔順quit左
個人覺得入面d人好撚毒
同埋入面d promotion唔係好好
做好耐都升唔到職
不過算係幾安定既
如果唔係住綠色線呢
返工係辛苦到pk

btw 個人覺得電訊呢 前景真係麻麻
巴打你係讀engine既 個人唔算太毒的話
勸你儘早轉行啦
有冇人做過ogcio intern?
聽聞好似係頹工,main下加下function咁,真唔係?

想問下一般公司written test 會問d咩? java sql c#?

間公司做咩咪問咩

Sql 多數都係join table 既select query(依家慣左用entity framework 真係唔識寫sql query)
C# 如果coding 既就可能一d 基本logic
例如int[] a = new int[9] 之後d code 去到a[9]會發生咩事咁
有d 基礎d 既就考下base class 會點出d result(行左base 先定行左其他野先咁 又或者咩係virtual function 呀 咩係finalize 咁
Java 唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞