IT界討論區:繼續都係狗 (9)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
你地做p仔會唔會係咁
入行頭2星期chur到仆街
第三星期有d野做
今星期完全係返工等放工

我, 日日扮做野
做development 千祈唔好做太快
利伸 曲狗 18k

我相反 入行頭一兩個月無野做
而家日日趕工 無九點都走唔到
利申:3人Development team

入大公司啦,唔好再係公司仔度浪費青春
好多大公司都expand 緊請緊人

我自己都無乜料入到大公司
而家係Start up度死捱爛捱

實際係做緊d 咩?

由0開始起一套application去control hardware同收server command
(我主要負責部分)

如果識做 整到 之後你就會人工高
14k唔會做爛市? ive hd cgpa 3.4左右

我上年se畢業 gpa3.6左右.做左份13k.建議你開15-16

我, 日日扮做野
做development 千祈唔好做太快
利伸 曲狗 18k

我相反 入行頭一兩個月無野做
而家日日趕工 無九點都走唔到
利申:3人Development team

實際係做緊d 咩?

由0開始起一套application去control hardware同收server command
(我主要負責部分)

大公司都要人做依d野架 冇咩好驚

係架?

實際係做緊d 咩?

(我主要負責部分)

大公司都要人做依d野架 冇咩好驚

大公司幾條友一team 專做一樣野
啲job 分得好細唔會要你一腳踢
係公司仔仔做過去到大公司反而會輕鬆左

搞到落hardware 既野我就覺得好難
之前搞過下win api 都唔知做緊乜

好彩我唔洗點玩windows api
不過要玩八達通果堆dll同埋佢舊機 而家先知八達通堆野同workflow都幾落後
不過勝在documentation幾齊

有信心可以叫16k

改15 睇下咩環境先

你係今年FG? 你預佢壓你1,2k 叫16k差唔多喇

係呀,我今年hd se grad
16 我驚連interview既機會都無

自己禁下計數機
14k扣完老金剩番幾多
就知點解要叫你開15,16k
你地公司既電腦有無出事?

有信心可以叫16k

改15 睇下咩環境先

自己禁下計數機
14k扣完老金剩番幾多

兩種取態啦
通常vendor 出手係低d 但會掂多d 野咁
難聽d 講叫乜都要識d

有信心可以叫16k

改15 睇下咩環境先

自己禁下計數機
14k扣完老金剩番幾多

兩種取態啦
難聽d 講叫乜都要識d

你地公司有咩褔利架?

有信心可以叫16k

改15 睇下咩環境先

自己禁下計數機
14k扣完老金剩番幾多

兩種取態啦
難聽d 講叫乜都要識d

有信心可以叫16k

改15 睇下咩環境先

自己禁下計數機
14k扣完老金剩番幾多

兩種取態啦
難聽d 講叫乜都要識d

有信心可以叫16k

改15 睇下咩環境先

自己禁下計數機
14k扣完老金剩番幾多

兩種取態啦
難聽d 講叫乜都要識d

你地公司有咩褔利架?

你地公司有咩褔利架?

其實AL幾多先叫正常

自己禁下計數機
14k扣完老金剩番幾多

兩種取態啦
難聽d 講叫乜都要識d

你地公司有咩褔利架?

其實AL幾多先叫正常

12啦起碼
你地公司有咩褔利架?

你地公司有咩褔利架?

7日大假
免費穿梭巴士
供mpf
在職培訓
免費通宵手機充電

諗到再補
你地公司有咩褔利架?

你地公司有咩褔利架?

7日大假
OT可以係屋企remote做
近地鐵沿線
24小時提供食水
你地公司有咩褔利架?

自己禁下計數機
14k扣完老金剩番幾多

兩種取態啦
難聽d 講叫乜都要識d

你地公司有咩褔利架?

其實AL幾多先叫正常

12啦起碼

自己禁下計數機
14k扣完老金剩番幾多

兩種取態啦
難聽d 講叫乜都要識d

你地公司有咩褔利架?

7日大假
OT可以係屋企remote做
近地鐵沿線
24小時提供食水

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞