Geforce Now - PS4/Mac user都玩到PC版Cyberpunk!

303 回覆
78 Like 13 Dislike
用緊Ps4既你,無論用Pro機/Slim定舊機,是咪忍撚夠D on9畫面同Lag機
只要有穩定network,就可以用Geforce Now玩PC版Cyberpunk,Geforce既原理類似你遙距操控人地部電腦黎玩,部機就係Nvidia租比你,所以你唯一要注意既係network要夠快
我自己係用MacBook pro黎玩
Geforce Now而家最盡可以推到1080 60P(可以開盡ray tracing)
比起Ps4 D on9畫質已經好靚
以下係要準備既野:
一部電腦
一條Lan線
手掣(Optional)

當然個服務要收錢,收費如下,如果預隻game長玩,一次訂一年都幾抵屌,計返港幣都係個幾一日:

日本版Geforce Now會有一個月免費試用,但因為連去日本既Ping比連去台灣高,所以我試過,係會有明顯Button Delay,台灣版係接近無Delay的
註冊時揀返唔用台灣電話,用Email註冊:

買完裝完
就去Steam/Gog買game
然後去返Geforce Now個程式度加返隻game入library(警告:下圖有殘體,搵左好耐都搵唔到點set返繁體,請見諒

再揀返你邊個平台買game

再Login返Gog/Steam Accont就玩到
我自己係用Gog,因為Steam尋晚未搞掂更新,同埋Gog唔知點解連Download時間都唔使
最麻煩就係,每次玩都要較返語言,呢樣希望之後官方fix返
第二麻煩係,Geforce Now有個機制,係每玩6個鐘就要熄一熄game再開過,不過其實都好小事
之後就可以入game玩喇

最後,點解要用Lan線,我自己試過用Wi-Fi打左幾個鐘,其實都幾順,不過間唔時會疾一下,之後試左用Lan線打多個半鐘,期間完全無疾過,好似真係用緊自己部電腦玩咁,所以強烈建議插返條Lan線

我自己都係岩岩開始用,如果有巴打知點set返繁體中文,或者有咩我講得唔好講錯歡迎指正,有問題都會盡量幫手解答,希望各位巴打玩到靚畫面既game
我都係尋晚無聊上網睇,見到Reddit話可以,先自己搵source試下,終於見到隻高清game個下個種感動
跟手今日放埋隻Ps4碟出去
Check過幾次 暫時係得1080
Wooo 好喎

屌你 假撚到
Free version 好似都抵玩 目前為止未試過要排
不過冇光追
試左陣
有DD input lag同delay
一開始好似有屠霧,山左DLSS 清好多
但佢仲未update 1.04,我D save全部用唔到
啱啱玩係1.0.4
最衰係唔support 2k/4k, 如果唔係即刻sub
我啱啱上去睇仲係1.03
我未sub,想試真D睇下係night city入邊開車會唔會lag先
比起ps4個爛畫質已經靚好多
Windows Cortana 留名系統啟動,
請勿負評干擾運作。
即刻,重開一下就ok
Steam 有嘅game全部都玩到
唔係 要睇返佢個list 有一堆game都因為傾唔埋下左架
beta個陣任用 之後冇用了
用緊MacBook 玩 開哂光追都冇lag
香港仲有無其他cloud平台支援到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞