AirPods Pro 討論區 (16) 降噪已死,有事燒紙

1001 回覆
2 Like 13 Dislike
總之唔好對任何 Beats 產品有期望, 一定唔會一樣 / 好得過 AirPods 系列
疊埋心水等新 AirPods / AirPods Pro 好過
粒自家 chip 好重要, 係靈魂所在
唔係點會賣咁平
AirPods 今年第 3 季, AirPods Pro 要下年
無H1​晶片都可以HEY SIRI一樣都可以打開就速連
幾時先改返好個ANC
https://youtu.be/p52_UfZ3Kb4
好多其他嘢冇咗
好多
點止呢幾樣
Ear detection / Auto pause - play 都冇

https://9to5mac.com/2021/06/14/beats-studio-buds-vs-airpods/
最終買了pro...
想配耳塞spinfit 同AZLA 係咪好過原廠,我依家用S都感覺有d鬆
冇用過 3rd party, 問吓其他巴打
Apple 自家賣點無晒
都正路嘅... 如果呢隻嘢齊整就正過 AirPods Pro, Apple 唔會咁做
得部IPHONE既話其實可有可無
依家咪睇下有無人試唔同晶片個DELAY差幾多
Airpods pro既ANC其實已經當佢死咗 越更越衰依家仲停埋
依家隻pro 長期左耳得20%既時候 右耳仲係80%
岩岩過左保養 想淨係換左耳有無計
我可以答你
我用原裝膠耐左會耳道㾗,仲會有少少壓感
一出ALZA即轉,膠會比較啜耳,舊膠用耐左仲會變左fit你耳型,我日日都長時間用,唔會有唔舒服嘅感覺
你換左仲會覺得聲會好左
如果你S都覺得大,佢仲有XS
唯一缺點係用大概1-2個月要換一對
唔係有多裝置切換都唔用airpods系列啦
應該都好過原裝
你可以試下,而家減左價,一盒2對先128,之前要168
唔想比人話賣廣告
你行轉星際就會揾到
我用過原裝 、alza 同spinfit 耳膠
原裝:搞到我外耳炎 用左一年都冇搞到我睇左三四次醫生 一唔用佢個零月就自己好返晒

AZLA SednaEarfit XELASTEC:
戴落去有小小啜耳 佢表面有少少黏性 有時會痴耳屎碎
一開頭戴會覺得唔太舒服 戴耐左頂住耳道個壓力會細返
我買個陣個sales話戴耳膠上耳 耳膠遇熱會漲啲啲咁多 我就唔多覺
音質感覺上比原裝同spinfit 好 可能夠貼合掛
尺碼同原裝耳膠比偏大

Spinfit:
耳膠太薄 除出黎個陣個耳膠會反出黎
戴同除耳機個陣唔似alza 咁會啜耳 會舒服啲
表面光滑易清潔
耳膠對音質冇咩明顯影響
尺碼同原裝耳膠相近

我就唔知Alza 同spinfit 耐唔耐用喇
我兩隻都用左一兩星期 用完都會耳道痕同少少甩皮

諗住星期六日拎AirPod Pro去apple store 整/換
想問下係咪都係預約定好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞