AirPods Pro 討論區 (16) 降噪已死,有事燒紙

1001 回覆
2 Like 13 Dislike
自從上咗iOS 14 或之後版本就係咁
其實換左之後anc 有無好左?
Same
最近係街成日出現
中以為虧咗打算拎去換
上年降嘈/雜音問題換左一邊
尋日另一邊有事,返apple 同我換哂2邊
諗緊換唔換 air pod pro max
本先有iphone macbook ipad
Both 啦
Pro 做運動都可以戴住
換完真係好咗
咁我都去換了
有冇殼推薦
打真軍
勁痴塵+指紋
每晚清潔
我本先冇air pod
用緊其他牌子
想用返apple 因為轉換macbook ipad方便
換啦 方便好多 加埋homepod mini仲正
知唔知點睇airpods pro係咪10月前生產要轉新?
想問airpod pro係android機到用係咪開唔到降噪?
點解網上傳二月會有新airpod pro 係咪真事
照開無問題
唔知點解我冇降噪
ching知唔知點開返
你好 我在蘋果總部工作
是真的
降燥係咪會影響個咪收音?
如果聽電話的話要轉mode?
本身降噪係冇問題但用咗一個月就開始冇咗降噪功能
係耳機問題定個ios出事
今日藍色Airpods Max 送到

係貴過Sony XM3 唔少但可以戴個半鐘都唔焗
XM3 我係特登駁線去聽Moov 無損但戴半個鐘會好焗

Airpods Max 整體音質唔係話明顯拋離其他耳機但欣賞背後個computational audio, spatial audio 同build quality

整體都唔平但我一諗起比起養車筆泊車費一個月就要三千幾我衹係一次性俾四千幾就可以有一個玩至少幾年既hi tech 玩具算說服到自己
至於貴過Sony, Bose 耳機千幾蚊我覺得就慳咗mental burden 做少啲功課都可以揀到tier 1 既藍牙耳機. 亦唔駛買舊嘢, 至少XM4 粒processor 仲係XM3 嗰粒
另要仲要平過B&O 既藍牙耳機一截

最後我覺得佢真係要配合一個掛牆收納架, 搵到Apple Store 展示嗰種掛架會最好
耳壓係咪都少咗?
係就firmware nerf ANC

另外低頻聲就佢用computational power 去抵銷, 但人聲其實都要靠密封去擋
試下盒入面其他送既耳機塞
咁係啦

普通mode轉降噪嗰下個耳壓冇開頭用嗰陣咁大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞