[最後倒數] Cyberpunk 2077 集中討論區 #CyberNight

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
今次真係要請假打機
媽呀
都推爆左五個以上既po
一隻仲未出嘅game一日都推咗差唔多200
會唔會有偷跑
i am ready
唔好要delay啦
奇文共享 轉自3dm
看到论坛关于未加密的讨论,说说个人看法。
1.首先这个游戏肯定没未加密,因为更本没加密,所以有的是正版分流,只是这个正版谁都能玩,就算你不花钱。2.其次每个人的经济能力不一样,所以没什么良心不良心,有能力的支持正版,没能力的也有享受娱乐的权利,以后有能力了补票或者支持该公司的其他游戏就好了。
就像WINDOWS系统,可以为我们做很多事情,但大家觉得用盗版很正常,还有Adobe,aotudesk等公司的软件,但随着发展,收入的提高,支持正版的越来越多,所以,所谓支持不支持正版,很大原因是钱包的问题,
就好比,你月收入20万,拿出20000买游戏,对生活毫无影响,但对于月收入5000,特别还有家庭的用户拿出500买游戏可能就会让自己更拮据,所以玩盗版没什么,但有能力的还是支持下正版,毕竟游戏还是软件开发都需要巨额投资
和开发者付出很多精力和时间,没能力的可以玩免费的,但一定不能把盗版当成理所当然,不管是对波兰蠢驴这种良心到让你不好意思玩盗版的公司,还是其他公司,当有能力的时候一定支持正版,也无需为玩盗版自责,也无需谴责玩盗版的用户
每个人都有自己的无奈,多一份理解,多一份温暖。
最后建议买正版的最好还是到GOG买,因为这样钱可以全部到波兰蠢驴手里,不需要被抽成
班支那人真係幫自己搵晒籍口玩開心版 好撚無恥
另外仲有個留言
有钱就支持,没钱就忍。美国的东西除外,我支持盗取美国人任何东西
砌部機玩最低畫質都起碼要四五千 隻game四百都唔肯比錢其實無咩好講
cls 咩邏輯
奇怪點解隻GAME咁用心整
但唔用加密 唔會影響銷量咩
唔會
巫師3贏過哂其他d乜柒加密game啦
出左5年都仲搵到錢
啲人就係玩破解Witcher 3
覺得隻game正
最後俾錢買 每年銷量都好高
前提係要對自己隻遊戲好有信心
無幾多間遊戲公司敢 咁樣玩
同埋其他game 係限時特價
佢係限時原價

一年都唔知特價幾多次
GOG(又)送Witcher 1
注意隻game好舊 唔係個個頂得順
https://www.gog.com/news/the_witcher_enhanced_edition_now_free_for_all_gog_galaxy_users
仲有得訂
5日
渡日如年屌
仲未諗到買gog定steam
如果之後可以用mod應該stram方便D?
一樣
根據Witcher 3 經驗
係game file 開個叫mods既file 掉啲mod落去就用得
但官方講明未咁快支援到mod住
即係話
冇錢叫雞可以強姦
冇錢食飯可以食霸王餐
係咪可以周街殺黑鬼?
ps5 玩ps4 版 去唔去到4k?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞