Football Manager 2021 討論區 (2)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
直接down陣容連抄都唔算
試左第三個,的確幾勁 傳波數好少但控球多,兩翼勁到仆街瘋狂前插,界外球死球炸到仆街,角球反擊又勁,唔撚洗玩 玩左一陣del左
我覺得Greenwood都好勁次次對親曼都比佢屈機
玩意甲最痛苦係第一季完季之後搞個班外借軍團

原來有間咁嘅報紙
China LIHKG
岩岩有球後場一路推推到30碼一野爆射入左
用阿記試玩咗pre season
賣咗雷斯同Soares
Ozil 賣唔走,史浩克10% 人工借咗
分期買咗Aouar,然後board 一炮過俾73m買咗國米個馬天尼斯
而家打算等埋港超港甲個patch再開新save玩
今年同上年有咩分別
係咪都係玩兩閘傳中
玩左一埸對面兩個個位數遠射入我2球, 我屌到對面就穿但就有神龍==
英甲成撚日都係有一埸半埸咁樣屈我輸
今集好好多,多咗好多中路,傳中唔會再9斬高波,有回後有出地波
反而有時隻閘空哂又死都唔肯斬
空晒唔斬,俾人拍到埋身無位先鳩斬博角球,明明BETA都幾好,一正式版就黎料
用李城都係搞唔掂米蘭套4321戰術,場場一係贏幾粒一係輸幾粒,試過華Dee一場 6球一季五十幾球,聯賽30球做左英超神射手,第一季歐霸冠軍,但聯賽唔係好穩定,比護級隊炒幾粒都試過

Af
T ap-a
Bbm dlp-s bwm
Wb-s x2 bpd-d x2

積極
短傳 快節奏
陣型窄 多傳空檔 防守位出球 low crosses
失球保持陣型 拍到波就反擊
前後線前壓 越位 壓迫高 防守陣型normal

點執執個陣
今集我棄用翼位

放曬做三攻中

最後拎四冠王
有啲想玩以前西班牙全部都係中場
會唔會場場都係0:0架

bug? 我冇換走過mm,但佢寫換我已經換咗
out明明淨係sub in咗兩個人,佢唔俾我換第三個
Alisson 場場 6.幾分
打兩翼啦 兩翼內切 福+木 前面馬/卡都好用
對廢隊 424都仲得 雙中場 雙前鋒 起碼廿幾腳射門 好順
我仲要冇買過人
有冇波比佢救?

試過零封對手,奧拿拿打70分數救2球得6.8,史迪基倫堡後備出救3球有7.3
*分鐘
曼聯啲人頭鎚廢 儘早傳中晒曬啲chance
仲有你個style既然係壓逼性反擊 「有機會就射門」會多好多浪射
即係你想一搶到波未入到禁區 有空位就鳩ban去龍門?
建議兩個都熄咗佢 等中後段想進一步搶攻先開
同埋可以開「把球做入禁區」減少鳩ban
用 但做波入去 唔好鳩射
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞